Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Soňa zachránila život napadenému mladíkovi na Hlavním nádraží: Popsala detaily hrozného incidentu

Autor: jel - 
16. dubna 2021
14:49

V lednu se na Hlavním nádraží v Praze odehrál opravdu děsivý incident. Agresivní útočník napadl na nástupišti mladíka. Tomu zachránila život paní Soňa, která byla v tu dobu na nástupišti také a ihned mu přispěchala na pomoc. Napadený skončil v nemocnici a agresora se ani po několika měsících nepodařilo najít. Statečná zachránkyně nyní popsala celou děsivou událost.

Vše se odehrálo 11. ledna odpoledne na sedmém nástupišti, kde paní Soňa čekala na vlak. Všimla si mladíka, který si prohlížel jízdní řády a mumlal si, že přijede domů pozdě. Ve chvíli, kdy se k němu otočila zády uslyšela ránu a když se otočila, uviděla dva muže, z nichž jeden ležel na zemi. Druhého muže se tedy Soňa zeptala, co se děje. „On mi odvětil doslova ,d*bil má epilepsii', pak to ještě jednou zopakoval a několikrát do ležícího muže kopnul,“ popsala svědkyně v pořadu ČT Na stopě

Naštěstí dokázala rychle reagovat. Útočníka poslala pryč a ihned se snažila postarat o zraněného. „Muž ležel na břiše, já jsem tušila nějakou čertovinu, proto jsem ho obrátila na záda a viděla jsem, že má zkrvavené oko a z nosu mu teče krev,“ vylíčila paní Soňa. Ihned zavolala záchranku a s podle rad operátorky dávala mladíkovi první pomoc.

Po nějaké chvíli jí přispěchala na pomoc další žena z jiného nástupiště. V ten moment se však stav zraněného dramaticky zhoršil a přestalo mu být srdce. Obě ženy tak zahájily srdeční masáž, měly však pocit, že to nepomáhá. „Resuscitujte dokud nepřijedeme my, ano?“ nabádala operátorka zachránkyně. 

„Když si na celou událost vzpomenu, už je to vlastně čtvrt roku, tak se mi vybaví, jak záchranář vytahoval pánovi z nosu pravděpodobně kus nosní přepážky. A jsem ráda, že to dobře dopadlo,“ uzavřela paní Soňa děsivé vyprávění. Právě díky její pohotové reakci se povedlo mladíka zachránit. Skončil však v nemocnici s vážnými zraněními. 

Policie začala ihned pátrat po podivném útočníkovi, který se měl na nádraží chovat divně. Přehraboval se v odpadcích a dopíjel odložené plechovky piva. Naposledy byl viděn na Opatově, pak se po něm slehla zem. Ani po několika měsících se ho zatím nepodařilo vypátrat, a není tak jasné, proč vlastně mladíka na Hlavním nádraží napadl.

Video  Policisté pátrají po útočníkovi z Hlavního nádraží.  - Policie České republiky
Video se připravuje ...

frantacizek ( 16. dubna 2021 18:51 )

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání