Druha napadla loni v říjnu v noci v přístavku domu v Petrově u Prahy. Pánvičkou jej mlátila tak, až ohnula držadlo. Během útoku křičela: „Chcípni.“ Pobodala ho, jednou trefila plíci. Tato ráno mohla být smrtelná! Muži pak rozšlapala telefon, aby nemohl zavolat pomoc.

Útok byl rozhodný

Odvolání, ve kterém žena poukazovala na to, že byla sama obětí, u soudu neobstálo. Mohla za to intenzita a promyšlenost, s jakým svého druha žena napadla. „Právní kvalifikace je podle našeho názoru správná. Útok obžalované byl dlouhý, rozhodný a sama obžalovaná se vyjádřila, že chce poškozeného usmrtit. A ty útoky nožem mohly poškozeného usmrtit,“ konstatoval podle serveru Novinky.cz předseda odvolacího senátu Jiří Lněnička.

»Byla jsem trýzněná«

„Byla jsem od toho psychopata trýzněná osm let,“ vysvětlovala soudu. Podle poroty má žena snížený intelekt a jednala v afektu. „Obžalovaná trpí zcela nepochybně lehkou mozkovou dysfunkcí, která s dalšími faktory přispěla k její osobnostní dekompenzaci,“ řekl Lněnička. Trestně odpovědná byla. Svou roli hrálo i vysazení léků a abstinenční příznaky. 

Tulachová nicméně argumenty soudu odmítala uznat. Soud nabádala, aby si měl zjistit pravá fakta. „To, co tady říkáte, mě neskutečně bolí,“ uvedla s tím, že byla v inkriminovaný okamžik, kdy k útoku pánví a nožem, sama napadená. „Začalo to tím, že mě napadl. Ne že jsem ho vzbudila. Vzbudil se a řval na mě, ať ho nechám spát,“ řekla například s tím, že se cítí být nevinná.

Své přesvědčení se snažila demonstrovat tvrzením, že jednala ve stavu nepříčetnosti, kdy jí po osmi letech soužití prostě „došly nervy.“ Soud na její argumentaci nicméně nebral zřetel. „To, co se odehrálo, se odehrálo v mé nepříčetnosti čili nemůžu nést rozsudek odnětí svobody jakéhokoliv roku. Maximálně být léčena ambulantně,“ tvrdila Tulachová, s pozdějším dovětkem, že je jinak psychicky zdravá a že „žádné další ambulantní vyšetření nepotřebuje.“

Fotogalerie
4 fotografie