Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Muž se zřítil u Sázavy do rokle: Ze srázu padal 30 metrů!

Autor: VaB - 
1. listopadu 2021
14:08

Středočeští záchranáři mají za sebou náročnou akci nedaleko břehu řeky Sázavy. V sobotu odpoledne u Luky pod Medníkem spadl muž do rokle, vytáhnout ho nešlo jinak než za pomoci vrtulníku s jeřábem. Zraněný skončil na umělé plicní ventilaci v nemocnici.

V sobotu odpoledne došlo u Luky pod Medníkem nedaleko Prahy k incidentu, který si vyžádal nemalé manévry záchranných složek. Muž spadl asi ze třicetimetrové výšky do rokle. Bohužel dopadl do tak těžce přístupného terénu, že bylo prakticky nemožné se k němu dostat.

Na místo okamžitě vzlétl vrtulník letecké záchranné služby, po němž následoval druhý vrtulník. Policisté vyrazilli společně s hasiči ve vrtulníku, který má na palubě jeřáb. „Na místě byla jednotka z Benešova, Jílového a Říčan. Společně s nimi letečtí záchranáři a hasiči – lezci,“ uvedli na Twitteru hasiči.

„Vzhledem k obtížnému terénu museli hasiči společně s lékařem k pacientovi slanit, ten byl ošetřen, následně zajištěn vakuovou matrací proti pohybu a poté přesunut na místo, odkud ho mohl vyzvednout vrtulník letecké služby PČR,“ uvedli záchranáři.

Ve vyzvednutí jim právě pomohl vrtulník Bell od Policie ČR, který je na podobné záchranné akce určený. Poté už jen přistáli vedle druhého vrtulníku a předali zraněného posádce letecké záchranné služby. „Starší muž s poraněním hlavy, zajištěnými dýchacími cestami byl letecky transportován do ÚVN Střešovice,“ dodali středočeští záchranáři na Twitteru.

Video  Muž spadl u Luky pod Medníkem ze srázu.  - ZZS ASČR
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání