V luxusní rezidenci Hradešínská na pražských Vinohradech se v současné době prodává 4. nejdražší byt v České republice. Tuto příčku každoročně sestavuje časopis Forbes, některé z luxusních bytů jsme už představili v minulých článcích. Luxusní dvoupatrový penthouse s celkovou rozlohou přes 500 metrů čtverečních se nyní prodává za rovných 118 milionů korun. Kromě opravdu vzdušné a světlé obývací části se nový majitel může těšit na více než 140metrovou terasu, ze které jsou nádherné výhledy doslova na celou Prahu.

Obří terasa i fitko

V rezidenci, která byla dostavěna před dvěma lety, je k dispozici 13 unikátních bytů. Ten nejluxusnější se nachází ve čtvrtém patře a nabízí výhled do všech světových stran. „V bytě je velkoryse navržený obývací pokoj s otevřenou kuchyní, jídelnou a vstupem na jižní terasu. V nižším patře jsou také dvě ložnice orientované na sever, které mají jednu společnou koupelnu,“ popisuje realitní makléř Jan Mráz z realitní kanceláře Svoboda & Williams, který má prodej této nemovitosti na starost.

To ale není vše, co v nižším patře najdeme. Sportovní nadšence jistě potěší soukromá tělocvična, díky které odpadne cestování do veřejných fitnesscenter. Nechybí ani další koupelna se samostatnou toaletou, velká vstupní chodba a samozřejmě technická místnost. Ve vyšším patře byt nabízí další ložnici, koupelnu a dokonce prosluněnou galerii, nechybí komora a další technická místnost.

Prvotřídní materiály a technické řešení

U takto luxusní nemovitosti je samozřejmostí, že interiér nabízí samé špičkové materiály. „Ke standardu patří dubové masivní parkety, které jsou v úpravě voskový olej, dále pak velkoformátová dřevěná okna s akusticko-izolačními trojskly, která chrání předokenní elektricky ovládané rolety. Ty mají jednak bezpečností, jednak zatemňovací funkci. V interiéru nalezneme také nadstandardně vysoké dveře,“ vyjmenoval Mráz.

Přísun čerstvého vzduchu zajistí také rekuperační jednotka. To znamená, že se do místnosti dostane čerstvý vzduch bez ztráty tepla. Takže konec větrání v zimě, kdy člověk musel zalézt do peřin, když chtěl například v ložnici vyvětrat. „K jednotce přísluší i sklepní kóje, garážová stání jsou pak za příplatek. Výjimečný energeticky úsporný bytový dům s recepcí, kamerovým systémem a zabezpečením je zcela bezbariérový,“ uzavírá makléř.

Fotogalerie
13 fotografií