Časopis Forbes každoročně sestavuje žebříček nejdražších nemovitostí v České republice. Není příliš velkým překvapením, že všech deset bytů, které se v žebříčku nejdražších nemovitostí umístily, se nachází v Praze. Spolu s námi teď můžete nahlédnout do třípatrového penthousu v nejvyšším bytovém domě v celém Česku – v mrakodrapu V Tower.

Výhledy a zase výhledy

Z třicetipatrového mrakodrapu zabírá byt o celkové rozloze bezmála 600 metrů čtverečních poslední tři patra. Nový majitel se tedy může těšit nejen na luxusní výhledy ze západní věže a opravdu velkoryse pojaté bydlení, ale především na vlastní terasu v úplně posledním patře, kde samozřejmě nechybí ani bazén. Z terasy je navíc výhled do všech 4 světových stran, realitní makléři ji tedy nazvali příhodně „360°“.

„Třípodlažní penthouse nabízí nebývale vzdušné dispoziční řešení, logicky oddělující klidovou a denní zónu. Ve 29. podlaží se nachází vstupní hala s privátním výtahem, který protíná všechna tři patra  a také impozantní schodiště vedoucí do dalšího podlaží,“ popisuje realitní makléřka Magdalena Svatková, která má byt ve své nabídce. Ve stejném patře se také nachází rovnou tři ložnice, každá se svojí koupelnou. Dvě z koupelen mají navíc i vlastní šatnu.

Z terasy jsou panoramatické výhledy na celou Prahu
Autor: Svoboda & Williams

„O poschodí výše je velkorysý obytný prostor s menší terasou, na něj navazuje kuchyně s jídelnou, která je propojená s 50metrovou jižně orientovanou terasou. V témže patře se nachází pracovna, koupelna, 2 komory a samostatná toaleta. Třetí patro penthousu, na které vede venkovní schodiště i výtah, tvoří střešní terasa s plochou přes 170 m2 s nerezovým bazénem a nerušenými výhledy na celou Prahu i široké okolí,“ doplňuje makléřka.

Ve 266 metrech si noví majitelé možná budou připadat trochu jako na rozhledně, žádných poryvů větru nebo nepříjemného kývání se však bát nemusí. Byt, stejně jako celý mrakodrap, je vybaven těmi nejmodernějšími technologiemi. Nechybí tedy protihlukové stěny mezi byty, které pohlcují veškerý ruch od sousedů, ruch z okolí zase pohltí protihluková opatření na fasádě. „Čistý vzduch a příjemné klima zajišťuje systém výměny vzduchu a nejmodernější, přírodou inspirované chlazení,“ dodává Svatková. Interiér je vybavený, designéři vybrali nábytek od italské značky, která je špičkou ve svém oboru.

Recepce se službami 5hvězdičkového hotelu

Celý mrakodrap je však poměrně unikátní, a to nejen z architektonického hlediska, ale také co se nabízených služeb týká. Budovu ve tvaru „véčka“ navrhl architekt Radan Hubička. Místní recepce bude například zajišťovat concierge servis, tedy vlastně něco jako osobního asistenta, který zařídí vše, na co si jen místní obyvatelé vzpomenou. Kromě nonstop recepce zajistí drobné opravy v bytech, zalévání květin po dobu dovolených, ale také přebírání pošty nebo úklid bytu. V budově je také speciální patro určené pro sousedské setkávání, kromě SPA a wellnes je tu i kino, golfový trenažér nebo dětský koutek.

Fotogalerie
12 fotografií