Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Tři noci zalité krví: Hitler nechal svého kamaráda popravit i kvůli homosexualitě

Autor: mc - 
30. června 2021
05:11

Adolf Hitler za svou „kariéru“ vůdce schválil či vymyslel celou řadu zrůdností proti nevinným. Dokázal být ale neskonale krutý i k lidem z vlastních řad. Takovým příkladem je ostatně i takzvaná Noc dlouhých nožů nebo také Röhmův puč, při kterém nacisté povraždili desítky členů Sturmabteilung, organizace patřící k NSDAP, včetně jejího vůdce Ernsta Röhma. Šlo o čistku, během které se Hitler a jeho pobočníci zbavili celé řady nepohodlných. Jako důvod uvedli údajný pokus o puč, pravda je ale jiná...

Znelíbit se Hitlerovi v době jeho největší moci nekončilo dobře. Důkazem toho jsou i tři krvavé dny od 30. června do 2. července 1934, kdy členové SS vraždili druhy ze spikleneckých řad jako pominutí. Adolf se zbavil konkurence a získal absolutní moc nad Německem.

Hitler si vždy přál být absolutním vládcem, v první polovině roku 1934 k tomu už měl slušně nakročeno - zbavil se komunistů, sociálních demokratů a byl německým kancléřem, přesto se ale jednoho člověka obával víc, než by byl ochoten přiznat. Velitel polovojenské organizace SA Ernst Röhm mu byl takříkajíc přítěží. Slepě s Hitlerem ve všem nesouhlasil, jak od svých poskoků očekával, a navíc měl sám mocenské choutky.

Video  Noc dlouhých nožů  - Mall TV
Video se připravuje ...

Kvůli tomu se Röhm znelíbil i Göringovi a Himmlerovi, mohl by totiž ohrozit jejich gestapo, potažmo SS. Proto když vznikl plán na čistku opozice, nikdo nic nenamítal. A přidal se i Goebbels s Heidrichem. Skupinka mužů si dokonce sepsala seznam potenciálních obětí. Hitler se schválením celé akce dlouho otálel, Röhm mu byl dlouho dobrým kamarádem.

30. června akce s krycím názvem Kolibřík začala. Členové SS tři dny zabíjeli jako smyslů zbavení. Röhma vytáhli nacisté z postele, ve které spal se svým partnerem - právě kvůli jeho otevřené homosexualitě a blízkému přátelství s vůdcem se i o orientaci Hitlera často spekulovalo. Velitel SA skončil v cele, kam mu Hitler nechal poslat revolver, aby se zastřelil, což Röhm odmítl. Zastřelil ho důstojník SS třemi ranami z pistole.

Hitler a jeho pobočníci zákrok proti SA vysvětlovali pokusem o puč, který měl iniciovat právě Röhm. Reálně byl prostě Röhm jen nepohodlný a příliš nebezpečný. Dalším vysvětlením podle mnohých zdrojů byla i právě Röhmova problematická sexuální orientace a fakt, že SA z velké části tvořili právě homosexuálové, proti kterým NSDAP tvrdě bojovala.

jochen84 ( 30. června 2021 12:35 )

Hitler ať byl jaký byl,tak v otázce homosexuality či různě postižených ať už tělesně či duševně,měl správná řešení. Dnes se zde tyto zrůdné menšiny roztahují a dávají se na obdiv,kdokoliv proti nim něco řekne je pomalu lynčován. Skoro abych se styděl,že jsem heterosexuální běloch a takový svět se mi nelíbí!

Ievice-je-smegma ( 30. června 2021 08:21 )

Tihle diktátoři jsou na jedno brdo - Hitler, Stalin, Putin, Mao...
I jejich metody jsou stejné. Jen předstíranou ideologií se liší.

Zobrazit celou diskusi