K incidentu mělo podle maminky chlapce dojít v ulici U Včely před dětským domovem. Její syn zhruba v 19:15 venčil pejska, když ho oslovil neznámý pán. „Zde ho oslovil muž velmi malého vzrůstu, tučné postavy. Synův popis byl: Jako liliput s velkým břichem. Měl pěstěný krátký plnovous a krátké vlasy hnědé barvy, na sobě světle modré tričko s nápisem DEAD + něco. Muž měl s sebou psa menšího vzrůstu,“ popsala matka vzhled hledaného muže na facebooku.

Pojď se mnou za maminkou

Chlapce oslovil a zajímal se o jeho psa. Podle maminky byl ale neodbytný a dotěrný. Naštěstí na lavičce seděl jiný muž, který se chlapce zastal a řekl „liliputovi“, ať dá chlapci pokoj. V tu chvíli přestal, ale zůstával poblíž a chlapečka sledoval.

„Jakmile ale muž, který se syna zastal, zašel za roh, zvedl se tento člověk z lavičky a dohnal syna, který už se snažil ve strachu rychle dojít k jiné osobě a požádat znova o pomoc. Muž syna dohnal a začal mu vysvětlovat, že jeho maminka leží v nemocnici, že má za rohem auto a že syna za maminkou do nemocnice zaveze, že jsem ho o to požádala. Syn již dále s mužem nekomunikoval a utekl domů,“ vylíčila hrůzné chvíle maminka na facebooku.

Oslovil více dětí

V závěru matka poděkovala všem lidem, kteří jejího syna chránili a zastali se ho před neznámým mužem. „Syn situaci zvládl i díky vám. Ostatní rodiče na Zbraslavi a v okolí prosím, aby poučili své děti, že se tady někdo takový pohybuje, a připomněli jim pravidla bezpečné komunikace s cizími lidmi. Snad tento příběh pomůže rozvinout diskuze v rodinách, aby si děti dávaly vetší pozor,“ dodala maminka. Pod jejím statusem se objevily komentáře, že se podobná situace nestala poprvé a že muže na místě několikrát lidé viděli.

Případem se podle pražského policejního mluvčího Jana Rybanského zabývají také policisté z místního oddělení PČR Radotín, pod nějž spadá i Zbraslav. „Odkaz kolegové zadokumentovali a budeme se tím zabývat. Nemáme zatím žádného podezřelého,“ řekl pro Blesk.cz Rybanský. Celý případ podle něj nebyl oznámen na policii a prošetřuje se pouze na základě statusu na facebooku. „V těchto případech doporučujeme, aby dítě nebo přítomný dospělý okamžitě zavolal na Policii České republiky, aby policisté mohli místo prověřit. Případně se měla po incidentu dostavit žena s chlapcem na místní oddělení a věc nahlásit,“ radí policista, jak postupovat v podobných případech.