Krušné chvíle si 10. května po osmé večer zažil řidič autobusu pražské MHD. Za jízdy mu sprostě nadávala agresivní dvojice, dokonce se snažila dobýt k němu do kabiny. Pražští policisté pátrají po muži, který si na mobilní telefon natáčel napadení v autobuse. „Tento incident na zastávce Želivského viděl kriminalista v osobním volnu, který se předepsaným způsobem prokázal, že je policista, a oba agresory na místě zadržel,“ popsala policejní mluvčí Violeta Siřišťová. 

Jenže ani on nezůstal ušetřen vulgarit, dvojice ho pak dokonce i fyzicky napadla a snažila se s místa utéct! „Kolega je na místě za užití donucovacích prostředků zpacifikoval a následně oba předal přivolané uniformované policejní hlídce,“ dodala mluvčí.

Celý incident si podle záznamu z kamery nejspíš natáčel svědek, policisté teď po něm pátrají. „V souvislosti s tímto případem kriminalisté žádají právě tohoto svědka, aby se sám přihlásil na linku 158. Zároveň žádají veřejnost, pokud muže na záběrech poznává anebo ví, kde by se mohl zdržovat, ozvěte se taktéž na linku tísňového volání,“ uvedla Siřišťová. Muži a ženě za násilí proti úřední osobě hrozí až čtyřleté vězení.

Video
Video se připravuje ...

Muž a žena napadli v autobuse policistu v civilu. Policie České republiky

Fotogalerie
3 fotografie