Když nepřijde hora k Mohamedovi, musí Mohamed k hoře. Byť se do velkého slavení herečce zjevně moc nechtělo, a dokonce to nepřeháněla ani s rodinnými oslavami, narozeninovému mejdanu ve zlaté kapličce neunikla. Aby taky ano, když tam exceluje ve věčně vyprodaném představení Audience u královny a před třemi lety tam vstoupila Iva Janžurová i do Síně slávy.

Vedení jí proto uspořádalo velkou soukromou party s balonky s čísly 4 x 20. „Mně bude čtyřikrát dvacet. Věk mi nic neříká,“ říká s humorem herečka, která dostala tolik květin, že je pomalu neměla kam dát a z legrace si je „sázela" i na hlavu.

„Vůbec jsem nečekala, že se ti lidé na mě takhle sesypou. Přinesli mi dárky, květiny, gratulovali mi, prostě hezký,“ radovala se Iva Janžurová, kterou překvapili už v pondělí i v Divadle Kalich. Na zapíjení u sebe doma jí ale nezbylo kdy. „Vrší se mi i práce. Všichni se teď chtějí rychle rozběhnout a dohánět resty, tak snad mě to nesemele,“ přiznala.

A když už jí ti, kteří ji mají rádi, nemohli popřát v divadle ani na soukromé oslavě, posílali k ní domů jeden puget za druhým. Gratulace tak Janžurová mnohdy přijímala mezi dveřmi.

Spousta oslav se naplánovala, aniž by o ně sama zjevně dvakrát stála. Minulý víkend pro ni velkou party uspořádal Český rozhlas Dvojka v rámci vysílání pořadu Tobogan. „Můj muž Stanislav Remunda tvrdil, že chce pohřeb bez obřadu. Já bych si přála oslavu bez obřadu, ale jak vidíte, nejde to,“ glosovala vtipně Iva, která si k narozeninám od rodiny skromně přála vysavač.

VIDEO: Iva Janžurová slaví 80! Připomeňte si její nejslavnější role!

Video
Video se připravuje ...

Iva Janžurová slaví 80! Připomeňte si její nejslavnější role! Mall.tv

Fotogalerie
68 fotografií