Také hrála v řadě seriálů jako Nemocnice na kraji města, Cirkus Humberto nebo Arabela, z novějších např. Ohnivý kuře či Doktoři z Počátků.

„U každého ale bylo jasné, že má začátek a konec. Člověk věděl, na co se má připravit,“ prohlásila Janžurová. Na svých kolezích v současných seriálových projektech prý pozoruje určitý typ vyhoření. Nejmenovala, ale každému je jasné, že měla na mysli jak Ordinaci v růžové zahradě 2, která má v červnu po 15 letech končit, tak Ulici. Ta se vysílá nepřetržitě od roku 2005. Mezi jejich hlavní tváře patří např. Zlata Adamovská (62) nebo Rudolf Hrušínský (74).

„Ti herci tam jsou takoví, bych řekla, stereotypně sami sebou opotřebovaní. Proto se na ty seriály nedívám,“ řekla Janžurová otevřeně v rozhovoru pro Frekvenci 1, že ale volbu svých kolegů respektuje. „Já si raději pouštím seriály na Netflixu, třeba Korunu. A nebo se na ČT2 dívám na nějaké westerny, na nějaké bonbónky,“ popsala žánry, které ji v poslední době baví.

Na ČT1 ji ale nedávno zaujal velmi sledovaný seriál Kukačky o záměně novorozenců v porodnici. A nejen proto, že v něm jednu z hlavních rolí ztvárnila její dcera Sabina Remundová (48). „Hrála tam moc hezky a já jsem pravidelně v pátek v osm večer seděla před televizí,“ prozradila Janžurová.

VIDEO: Iva Janžurová na zahájení Febiofestu: Před filmem o Gottovi utekla!

Video
Video se připravuje ...

Iva Janžurová na zahájení Febiofestu: Před filmem o Gottovi utekla! Markéta Reinischová, Lukáš Červený

Fotogalerie
123 fotografií