Předtím, než se pustil do ládování, přiznal, že se doma pořádně nasnídal. „Dal jsem si chleba s olomouckými syrečky a cibulí. To je základ,“ culil se 70 kg vážící rekordman. 

Obří pizza v něm mizela závratnou rychlostí. Každý díl si přehnul na polovinu a bez kousání hltal jen měkkou část koláče. Tvrdší okraje si nechával na finiš, sousta poctivě zapíjel čistou vodou. „Slušný výkon,“ glosoval po polknutí posledního sousta. „Možná jsem si neměl ty tvrdé konce nechávat na konec, čas by byl asi lepší,“ přemítal.

Jaroslav má kachní žaludek

Za svůj nejlepší výkon považuje Jaroslav Němec pozření smradlavé švédské ryby surströmming. Zapáchajícího kvašeného sledě v konzervě dokázal vloni v Brně sníst celého včetně kostí. K němu přidal i neuvěřitelně smrdutý islandský hákarl ze žraločího masa, čímž vytvořil světový rekord.

Víte že:

Cestou z rekordního pokusu domů do Bystrého se maxijedlík zastavil v Kunštátu, kde k obědu slupl grilovanou makrelu. 

Fotogalerie
10 fotografií