Nejstarší Slavíkova dcera si uvědomuje, že není bez chyb. Od lidí v rodné zemi prý ale v posledním roce čelila neustálým útokům. „Vím, že jsem přibrala, ale za to mohla ztráta zaměstnání a neustálé sezení doma – a také mé zdravotní problémy. Ale aby mi paní prodavačka v supermarketu řekla, abych si místo klasického jogurtu, který jsem si chtěla koupit, raději vzala nízkotučný, to už je na mě moc,“ svěřila nám se slzami v očích.

Jako v zoo

Dominika si už loni několikrát postěžovala na to, že si v Česku přijde jako v zoo. „Když jsem ještě dělala v baru či v lahůdkách, lidé se na mě chodili dívat jak na zvěř někde v pavilonu. Bylo to strašné! Tohle ve Finsku nezažiju,“ popsala. Klid neměla ani na jiných místech, kde se potkávala se spoluobčany. „Při cestě metrem nebo tramvají jsem neustále slyšela, jak se o mně lidé – často nevybíravě – baví,“ doplnila.

Byt mají, teď najít práci

Dominika a její manžel už v únoru převzali v Helsinkách státní byt, o který si požádali loni na podzim. Měsíčně jim finský stát vyplácí jako manželům podporu. Timo shání práci v hudebním světě, Dominika by se ráda ve Finsku znovu živila jako servírka či barmanka. Musí ale počkat, až se v zemi znovu otevřou restaurace.

VIDEO: Dominika Gottová: Velké otazníky nad maminkou! A o neromantických dárcích od táty

Video
Video se připravuje ...

Vánoce Dominiky Gottové: Velké otazníky nad maminkou! A o neromantických dárcích od táty Luboš Procházka

Fotogalerie
48 fotografií