Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Viktor (†23) zemřel na ambulanci: Bratr tvrdí, že mu řekli: Simulujete!

Autor: Helena Lacinová - 
18. března 2021
05:00

Úmrtí mladíka (†23) na ambulanci interny chomutovské nemocnice vyšetřuje policie. Rodina mimo jiné tvrdí, že než v pondělí navečer Viktor zemřel, zdravotníci mu měli říct, že je simulant. Muž pracoval jako taxikář a zůstala po něm zarmoucená přítelkyně a tříletá dcerka.

Jak vidí smutnou událost nemocnice? „Přišel na ambulanci, tam omdlel. Přes hodinu ho resuscitovali, ale bohužel došlo k úmrtí,“ řekla Jana Mrákotová, mluvčí Krajské zdravotní a.s., která spravuje chomutovskou nemocnici.

Bolest a brnění

Tomuto vyjádření oponuje starší bratr zemřelého Lukáš. „Měl dýchací potíže, bolelo ho na hrudi a brněla ruka. První jsme zavolali pohotovost. Řekli, abychom ho přivezli. Potom na pohotovosti zase řekli, ať s ním jedeme na ambulanci interny. Prý je mladý a určitě neodpadne,“ popsal Blesku. „Ani na interně bratra nechtěli ošetřit. Odtamtud jsme volali znovu na pohotovost. Tam řekli, že nás nemohou ošetřit, když jsme v areálu nemocnice a zavolali sami na internu, aby bratra přijali,“ popsal peripetie Lukáš.

Čekejte...

Před internou měl Viktor čekat asi 20 minut. „Pak vyšla doktorka a řekla, že ho neošetří hned. Za další čas mu udělala výtěr z nosu, že prý si počká další dvě hodiny, než budou výsledky. Dovnitř ordinace ho vzal až jiný doktor a bratr zemřel prakticky hned, jak zavřel dveře,“ popsal Lukáš s tím, že si na interně jeho bratr musel vyslechnout, že příznaky simuluje. Co na to nemocnice? „Více se k události vyjadřovat nebudeme, protože probíhá vyšetřování,“ pouze uvedla Mrákotová. Pozůstalí se totiž obrátili na policii s přesvědčením, že nemocnice pochybila. A padlo i trestní oznámení.

Byl zdravý

Lukáš uvedl, že jeho bratr Viktor byl zdravý. „Před rokem a půl podstoupil vyšetření EKG a vše bylo v pořádku. Jako malý měl slabou epilepsii, časem však nemoc ustoupila,“ dodal Lukáš. K objasnění příčiny nařídila policie soudní pitvu. 

Viktor se živil jako taxikář v rodinné firmě a byl otcem holčičky (3), kterou měl s přítelkyní.

Soucit postižené rodině vyjádřili i policisté

VIDEO: Jak tělo reaguje na virus a je lepší se vyhnout ibuprofenu?

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání