Michal Tučný je i neskutečných šestadvacet let od svého skonu nestárnoucí legendou českého country. Jeho písničky si dodnes broukají snad všichni trempové. „Country je vše, co mám rád,“ tvrdil muž, který byl nekorunovaným králem této hudební odnože v Česku. Během své kariéry prošel skupinami Rangers, Rivals, Greenhorns, Fešáci a Tučňáci, a na trůn české country jej pasovaly hity jako Poslední kovboj, Pověste ho vejš, Báječná ženská nebo Všichni jsou už v Mexiku. V jeho „kůži“ se nedávno objevil i zpěvák a herec Bořek Slezáček(53) v poslední sérii hudebně-taneční show Tvoje tvář má známý hlas, když zazpíval jeho neskutečně rychlý hit Prodavač.

Přestože byla jeho kariéra a s ní i výčet úspěchů skutečně působivý, s jeho zdravím to bylo podstatně horší. „Skoro každý rok byl s něčím v nemocnici. Břicho už měl samou jizvu, doktoři neměli ani kam říznout,“ vzpomínala pro Aha! na svého nebohého tatínka zpěvákova dcera Míša. V roce 1975 mu například prasklo tlusté střevo, což způsobilo těžký zánět pobřišnice, a hrozilo, že ani nepřežije.

Později jej začala sužovat rakovina jater a její rychlý průběh jistě velice ovlivnil i fakt, že byl bohémem a alkohol mu více než chutnal. Ostatně k táboráku placatice s nějakou tou kořalkou prostě patří… Kromě toho měl za sebou i prodělanou žloutenku, co mu játra dost oslabila.

VIDEO: Někdejší alkoholik Slezáček přiznal: Partnerka před ním schovává lahve! On ale všechny skrýše zná

Video
Video se připravuje ...

Někdejší alkoholik Slezáček přiznal: Partnerka před ním schovává lahve! On ale všechny skrýše zná Markéta Reinischová, Aleš Brunclík

Poslední večer strávil doma, podíval se na detektivku a šel si lehnout. „V noci se probudil, bylo mu strašně zle, naříkal bolestí, tak jsme zavolali záchranku. Nenechal se nést od saniťáků, šel sám. Koukala jsem na něj ze dveří, jak zase někam odjíždí. Jako kolikrát před tím. Jenže teď to bylo naposledy. Ještě v noci zemřel, byl to jeho poslední záchvat,“ popsala Tučného dcera zpěvákovy poslední chvíle před smrtí.

Zpěvák je pochován na hoštickém hřbitově, kde má žulový pomník ve tvaru velkého kovbojského klobouku, na kterém hoří svíčky... a kam mu fanoušci nosí kamínky z míst, která navštívili. V roce 2002 byl Michal Tučný posmrtně uveden do Síně slávy české Akademie populární hudby.

VIDEO: Vdova po Haničincovi vzpomíná na Jana Vyčítala ze skupiny Greenhorns: Co je spojovalo?

Video
Video se připravuje ...

Vdova po Haničincovi vzpomíná na Jana Vyčítala ze skupiny Greenhorns: Co je spojovalo? Hana Höschlová, Jan Jedlička

Fotogalerie
28 fotografií