„Šlo o výmysl obžalovaného,“ řekl žalobce Vladimír Mach, který se odvolal proti původní pětileté podmínce pro Lechna. Tu mu udělil Okresní soud v Jihlavě. Dominik Lechnio se dušoval, že mu šlo jen o spravedlnost. „Jsem klidný člověk, starám se o rodinu. Nechtěl jsem na policisty útočit, jen vysvětlení celé věci. Poslední půl rok jsem na tom psychicky špatně, trpí i moje rodina," vysvětloval odvolacímu senátu Krajského soudu v Brně.

Pestrý rejstřík trestů

Jenže hříchy minulosti mu přitížily. „Mimo jiné násilná trestná činnost, loupež, útok na policistu, majetkové trestné činy, maření úředního rozhodnutí kvůli zákazu řízení. V pořadí dvanáctý trest, to už je na pováženou," vypočítal soudce Miroslav Dlouhý. Verdikt tak byl jednoznačný, místo podmínky vězení!

„Miluji tě," volala na chodbě na obžalovaného jeho manželka. Odloučení obou partnerů může ovšem trvat déle než 16 měsíců. Lechnio je totiž ve vazbě i kvůli jiné trestné činnosti. 

Fotogalerie
4 fotografie

Doplňující informace:

V článku "Recidivista křivě obvinil policisty, nabízel 100 tisíc za důkaz", zveřejněné 19.2. 2021 jsme původně nesprávně uvedli, že Dominik Lechnio jde do vězení již po dvanácté. Zatímco pravdou je, že šlo sice o dvanáctý trest, ale do vězení byl odsouzen poprvé. Nesprávná byla i informace o tom, že je Polák a je cizinec.  Dominil Lechnio uvádí, že je české národnosti a je občanem České republiky.  Za tyto chybné informace se Dominiku Lechniovi omlouváme.