Strážníci podezřele se chovajícího řidiče BMW zastavili ve čtvrtek před půlnocí. „Projíždějící vozidlo mělo bez zjevného důvodu zapnutá varovná světla, v křižovatce ulic Žitná a Sokolovská pak jeho řidič na semaforu zastavil na středním dělícím pásu jízdních pruhů,“ uvedla mluvčí městské policie Irena Seifertová. 

Video
Video se připravuje ...

Opilý řidič v bavoráku nabízel strážníkům úplatek Městská policie Praha

Strážníci si při kontrole dokladů nemohli nevšimnout silného alkoholového odéru. Řidič přiznal, že před jízdou pil a dechovou zkoušku na alkohol neodmítl. Testu se podrobil a ukázalo se, že muž má v sobě skoro dvě promile!

Nabízeli úplatky

Řidič to nenechal jen tak a začal strážníky uplácet. Nabídl částku dvacet tisíc korun. „Nedávejte mi peníze, ani to nezkoušejte. To je další trestný čin,“ upozorňoval strážník. Na místo se po chvilce dostavil řidičův přítel s taškou plnou peněz. Ten původní částku navýšil a hlídce nabídl padesát tisíc korun. 

„Muži ve věku 38 a 50 let byli pro podezření ze spáchání trestných činů omezeni na osobní svobodě a předáni státní policii k dalším úkonům,“ řekla Seifertová. 

Fotogalerie
4 fotografie