Chvíle, jaké si lze jen stěží představit, teď zažívá rodina 24leté Niny. Od pátku byla pohřešovaná, kamery ji zachytily, jak s kamarádem Janem (34) odchází ze svého bytu, pak se po dvojici slehla zem. Ninina rodina povolala na pomoc SAR týmy, které se specializují na pátrání po zmizelých, v neděli večer 19 pátracích týmů se psy prohledávalo Prokopské údolí. 

V pondělí odpoledne probíhala pátrací akce po zmizelé dvojici v oboře Hvězda, jak Blesk.cz potvrdila policejní mluvčí Eva Kropáčová. „Policisté už propátrali desítky míst na základě vlastního šetření či dalších poznatků, nyní začínají propátrávat terén v oboře Hvězda,“ uvedla v pondělí před čtvrtou odpoledne.

Zmizeli z databáze

Později uvedla, že kriminalisté na místě našli lidské tělo, není vyloučeno, že došlo k násilnému trestnému činu. Přesnou příčinu úmrtí má určit nařízená soudní pitva. Krátce nato oba pohřešovaní z policejní databáze pohřešovaných zmizeli - Jan kolem 19:30, Nina před 20:00.

Podle zdroje blízkého vyšetřování, s nímž hovořila agentura Aktu.cz, byl v Prokopském údolí naposledy zachycen signál Ninina telefonu. Tentýž zdroj podle agentury uvedl, že policie pracuje s verzí, že Jan je mužem, který v pátek kolem šesté večer spáchal sebevraždu skokem pod metro ve stanici Vltavská. „Totožnost zemřelého z metra policisté dosud neznají,“ řekla pro Blesk.cz policejní mluvčí Eva Kropáčová v pondělí dopoledne.

Podle mluvčí pražských záchranářů, kteří na Vltavské v pátek zasahovali, Jany Poštové bylo zemřelému muži zhruba 35 let. Zda spolu oba případy skutečně nějak souvisejí či zda policisté s touto verzí pracují, není jasné, Kropáčová odmítla sdělit bližší informace.

Nepřišla na tři srazy

Po Nině pátrala i její sestra Anna, která o jejím pohřešování informovala v sobotu na Facebooku. „Ninu, mou milovanou sestru, pohřešujeme už od včerejšího (pátečního, pozn. red.) odpoledne, měla se dostavit od té doby na 3 srazy, ani na jeden nedorazila, dokonce ani dnes (v sobotu, pozn. red.) ráno. Víme, že byla naposledy v Praze (Hůrka, Petřiny, Palmovka) v pátek odpoledne (14-16:30) na srazu s Janem P., a od té doby není ani jeden dostupný. Nevíme, zda se jí/jim něco nestalo,“ uvedla.

Rodina zároveň žádala o pomoc lidí z okolí stanic metra Nové Butovice, Hůrka, Motol a Petřiny, aby se podívali do sklepů a dalších volně i hůře přístupných míst včetně například opuštěných budov.

Policisté v neděli večer zveřejnili video, které Jana a Ninu zachycuje v momentě, kdy odcházejí z Ninina domu v Praze 13. „Žena má na sobě světlý kabát dlouhý po kolena, modré džíny, černé kotníkové boty a na zádech měla při odchodu z domu modrý batoh. Muž má na sobě tmavou bundu, modré džíny a na zádech měl při odchodu z domu tmavý batoh,“ uvedli policisté v neděli.

Fotogalerie
36 fotografií