Nina byla naposledy viděna v pátek ve Stodůlkách na Praze 13, kde kde bydlí. „Kriminalisté již prověřili desítky míst, kde by se mohla nacházet, ale do současné chvíle se ženu nepodařilo vypátrat,“ uvedla v sobotu k pátrání policejní mluvčí Eva Kropáčová.

Podle Informací Blesku se rozjela velká pátrací akce v Prokopském údolí. Pohřešovanou dvojici hledalo 19 psovodů z celé ČR a na místě byli kriminalisté z oddělení vražd. „Byli jsme rodinou požádáni o pomoc při pátrání po pohřešované slečně. Díky vstřícnosti Policie České republiky se nám povedlo pod vedením České hasičské jednoty Příbram ve spolupráci s hasiči České republiky, Sdružením hasičů Čech, Moravy a  Slezska a Sdružením záchranných brigád Praha poslat 19 pátracích týmů za velké podpory kynologické jednotky Městské policie Praha,“ uvedl pro tn.cz velitel SAR týmu Terezín Michal Hnaťuk. Kromě terezínského SAR týmu s po dvojici pátral také mantrailing tým z Prahy a SAR tým z Lysé, které se specializují na vyhledávání pohřešovaných osob.

Rodina zároveň žádala o pomoc lidi, kteří se pohybují v okolí stanic metra Nové Butovice, Hůrka, Motol a Petřiny, aby se podívali do sklepů a dalších volně i hůře přístupných míst včetně například opuštěných budov. 

V neděli večer policie zveřejnila video z bezpečnostní kamery, která oba pohřešované zachytila, když opouštěli byt Niny ve Stodůlkách na Praze 13. 

Podle informací agentury Aktu.cz, která hovořila se zdrojem blízkým prvnímu oddělení, našli při domovní prohlídce v Janově bytě údajně mobil utopený ve dřezu. Poslední poloha telefonu pohřešované ženy pak měla být zaznamenána právě v Prokopském údolí, kde v neděli večer probíhalo rozsáhlé pátrání za přítomnosti psovodů. 

Už dříve policie informovala, že Nina by se mohla pohybovat ve společnosti Jana, její rodina ví, že s ním měla v pátek odpoledne sejít a od té doby není ani jeden dostupný na telefonu a nikdo neví, co se s nimi stalo. 

Nedorazila na 3 srazy

O zmizení Niny informovala na Facebooku také její sestra. „Ninu, mou milovanou sestru, pohřešujeme už od včerejšího odpoledne, měla se dostavit od té doby na 3 srazy, ani na jeden nedorazila, dokonce ani dnes ráno. Na jeden psala, že tam bude za 20 minut,“ uvedla Anna v sobotu chvíli před tím, než policie vyhlásila pátrání.

Kamarádka Niny na Facebooku psala, že u ní není takové zmizení obvyklé a také, že se pohybovali nedaleko centra imperativního tance v ulici Tyršova na Praze 2 nedaleko zastávky metra I. P. Pavlova, oba se také podle ní mohou objevit poblíž centra hnutí Brontosaurus v Malířské ulici na Letné. „Stále doufám, že jde pouze o jednodenní pauzu,“ psala na sociální síti.   

Policisté v pondělí odpoledne pátrali v souvislosti s případem v oboře Hvězda, kde našli lidské tělo. Tentýž den oba pohřešovaní z databáze zmizeli - Jan kolem 19:30, Nina před 20. hodinou.

Fotogalerie
15 fotografií