V dušičkový týden se o výhru a diváckou přízeň utkají tři ženy a dva muži z Prahy a okolí, pro které se stane největší výzvou úkol týdne: sushi. Je to poměrně náročný úkol a každý se s ním popasuje podle svého. Například krupiérka Ludmila (38), která bude vařit v pondělí, sushi připraví jednoduše tak, že se pokusí zabalit usmažené kuřecí plátky do rýže. Laik žasne, Japonec se diví… „Bylo to zajímavý, ale… ne moc dobrý,“ zazní v kritice. Ludmila je ale ženou mnoha překvapení. Přizná například, že má zkušenost s účinkováním v lechtivém televizním pořadu devadesátých let Peříčko, anebo odhalí, že postrádá v kuchyni jednu poměrně zásadní věc: lednici. A bez ní se vaří těžko… Takže chce vyhrát i proto, aby si tento spotřebič mohla pořídit.

Už v úterý ale Ludmila začne taktizovat a vše kritizovat, jak už to u pondělních soutěžících bývá. Kromě toho má tendence řešit zvláštní témata – například jí vadí, že kráva má inteligenci jako sedmileté dítě, a že proto by její maso nikdy nepozřela. Chudák hostitel Marek (23), mladičký stevard pocházející ze Slovenska. Kdyby tak věděl, co se probírá u jeho stolu! Debata na téma humánní smrt by ho asi znervóznila. Jednoduše řečeno – někdo začíná celou situaci hrotit! „Šuplíkové umělkyni“ Ludmile vadí i Markovy žampiony… „Chyběla mi tam výraznost. Ty houby byly výrazný, ale ta kombinace komplet mi přišla neúplná,“ prohlásí na kameru krátce poté, co Markovi odkývá, jak moc si na jeho předkrmu pochutnala…

VIDEO: Tohle jsme v Prostřeno! ještě neviděli: Kuřecí sushi?!

Video
Video se připravuje ...

Tohle jsme v Prostřeno ještě neviděli: Kuřecí sushi?! 

Maminka na mateřské dovolené Karolína (27) ve středu chystá česko-gruzínská jídla, protože její partner právě odtamtud pochází. Ambiciózní menu se jí ale moc nedaří, a co se může pokazit, to se zákonitě pokazí. Jeden kulinářský pokus skončí dokonce v záchodové míse… Na své spolusoutěžící ale udělá malý podvod – naservíruje jim kupované sushi. A nepřizná se. Kdo to pozná a kdo ne? U stolu se bude živě diskutovat, a sama hostitelka pro své hosty připraví docela intimní zpověď. Když pak přizná své zdravotní obtíže, začne na ni Ludmila být vysloveně hnusná. Kromě toho od pondělí tvrdí, že nejí vepřové, ale dnes ho sní, nenechá ani drobeček. Tak jak to s ní tedy je? Všichni se smějí a shodují se na jedné věci, a to, že je Lída poněkud… zvláštní. Nebo taktička.

Ve čtvrtek předvede, co u plotny dovede, manažer Tomáš (27). Uspěje se svým světovým menu s domácím pečivem u soupeřů? A jak uspěje u Ludmily, jejíž názor je u stolu nejvíce slyšet? Tomáš nemá rád konflikty, ale dokáže u stolu udržet klid? Ludmila zase bude perlit. Tomášovo jídlo totiž nesní a na rovinu prohlásí, že jí nechutná. Když se ostatní ptají, proč jí předchozího dne u Karolíny maso nevadilo, překvapí svou odpovědí: „Včera jsem to snědla, protože mi jí bylo líto. Abych jí neublížila, tak jsem to všechno zhltala.“ Karolína by se podle ní totiž psychicky složila, kdyby nedojedla. Blonďatá maminka na plný úvazek nestačí zírat, co se o sobě dozvídá…

VIDEO: Dušičkové Prostřeno!: Lída coby bojovnice za práva zvířat

Video
Video se připravuje ...

Dušičkové Prostřeno!: Lída coby bojovnice za práva zvířat FTV Prima

Jako poslední svůj kuchařský um předvede podnikatelka Leona (50). Ta chce své hosty inspirovat, a tak jim připraví neobyčejné menu plné těch nejvybranějších pochoutek. Podávat se budou třeba krevety anebo bůček s melounem. A pozor –⁠ humánní Lída si právě ten bůček nestačí pochvalovat. „Vůbec to není cítit vepřovinou,“ libuje si, pročež všichni vyprsknou smíchy. Z jejích reakcí jsou upřímně zmateni. „Já už fakt nevím, co Lídě chutná a co jí nechutná, ale… je to její boj,“ baví se Marek. Nakonec dojde i na pravdu. Kdo je taktikem? Všichni tvrdí, že je to Lída. Ta se tímto nařčením cítí dotčena. „Ale je mi to svým způsobem asi úplně jedno,“ uzavře nakonec.

Jenže s touhle pověstí se asi vyhrát nedá, nebo ano? Těšte se zkrátka na páteční pokličky, nad kterými bude odhaleno, čí taktika měla smysl, a kdo vsadil na nesprávné recepty i chování. Tenhle týden bude stát rozhodně za to!

Fotogalerie
7 fotografií