Nové díly gastronomické reality show Prostřeno! hned první týden v novém školním roce zostra odstartoval na TV Prima speciál, v němž se utkali nejznámější čeští kuchaři. Kromě výše zmiňovaného Zdeňka Pohlreicha, jenž se proslavil svým účinkováním v pořadu Ano, šéfe!, v němž kolem sebe pravidelně chrlil vulgarity, se tam představil také třeba sedminásobný mistr republiky a světový šampion v otevírání ústřic Václav Frič (46) nebo Jaroslav Sapík (68), na jehož dobrotách si pochutnávali i králové, papežové a prezidenti. Poslední večeři nachystá Khanh Ta – mladý Vietnamec, který se narodil v Krkonoších.

Své soupeře pozve do restaurace Taro, kterou provozuje s bratrem. Vaří skvěle a jeho restaurace má renomé mezi gurmány. Obstojí ale také před dalšími profíky? Menu, které nachystá, totiž voní exotikou a exoticky znějí i názvy: podávat se bude například Nem, Banh, Ba chi a Nep cam. A skoro nikdo neví, co to je. Zdeněk Pohlreich se mladého kuchaře snaží, jak jinak, pořádně rozhodit. Vietnamské jídlo totiž není jednoduché na přípravu a jeho příprava se skládá z desítek malých krůčků, takže Khanh nebude stíhat. A Pohlreich to jaksepatří okomentuje.

VIDEO: Prudič Zdeněk Pohlreich v Prostřenu: Jak rozhodit hostitele?

Video
Video se připravuje ...

Prudič Zdeněk Pohlreich v Prostřenu: Jak rozhodit hostitele? 

Přestože mu jídlo chutná, „něco by na tom rád našel“, aby mohl kritizovat, a tak začne prohlašovat, že bude strhávat body za hlemýždí tempo. „Já bych chtěl říct důležitou věc. My bychom měli rádi krátkou přestávku mezi večeří a snídaní,“ rýpe do Khanha, jenž se čile otáčí u sporáku. Václav Frič se ale Khahn Ta zastává, protože právě tyto řeči prý znervózňují nejvíc. Asi za odměnu si pak právě Frič může vyzkoušet přípravu vietnamských knedlíčků. Prý kdyby jich udělal ještě 500, dostane to do ruky.

Vietnamské jídlo však všechny příjemně překvapí. Jaroslav Sapík, hvězda pořadu Česko na talíři, se například přizná k tomu, že kdyby mu před dvaceti lety kdokoliv nabídl vepřové s melounem, dostal by přes hubu. A teď se nestačí olizovat! „Bůček krásně vyrýsovanej, křupavá kůžička, k tomu ty ingredience… jen to řeknu, tak zase pomalinku slintám,“ libuje si pak na kameru. Projeví se ale jeho spokojenost i na výsledném hodnocení, anebo půjde spíše o taktiku než o dobré vaření? Právě v něm Pohlreich vidí největšího stratéga... Napínavé to zkrátka bude až do konce!

VIDEO: Hvězdné Prostřeno!: Bůček a meloun? Kdo by za tuhle kombinaci dokázal rozbít někomu hubu?

Video
Video se připravuje ...

Hvězdné Prostřeno!: Bůček a meloun? Kdo by za tuhle kombinaci dokázal rozbít někomu hubu? 

Fotogalerie
32 fotografií