„Jídlo je teď u mě jedno veliký téma,“ přiznala na instagramu kajícně mladá žena, která na první pohled vypadá naprosto dokonale. V hlavě to ale měla nastavené docela jinak – stal se z ní „otrok jídla“. „Já, která nikdy neřešila a jedla, co jsem chtěla, jsem se dostala do fáze, kdy se všechno točí jen kolem toho, co budu jíst, kolik to má kalorií, nebo abych nepřesáhla svůj denní příjem. Naštěstí jsem tu hranici včas podchytila, mluvím o tom, uvědomuju si to a nenechala jsem to zajít dál. Ale pořád to mám v hlavě, ty blbý myšlenky.“

Problémy s váhou prý u Mariany Prachařové odstartoval – trochu nečekaně – alkohol. „Měla jsem divoký období, blbě jedla, málo spala, nehýbala se a na rovinu prostě dost chlastala. V karanténě jsem začala krabičkovat, hubnout a cvičit. Mám dny, kdy si řikám, že je to dobrý, jsem spoko, pyšná a na chvíli je tam ten záblesk spokojenosti s vlastním tělem. Bohužel ale převládají ty démoni v hlavě, co mi řikaj, že když přestanu na chvíli cvičit a víc jíst, že bude moje úsilí pryč…,“ posteskla si.

VIDEO: Mariana Prachařová ve strachu o mámu Batulkovou: Konečně ji mám pod kontrolou!

Video
Video se připravuje ...

Prachařová ve strachu o mámu Batulkovou: Konečně ji mám pod kontrolou! Markéta Reinischová, Lukáš Červený, instagram

Jednu dobu se dokonce začala vyhýbat společenským akcím, aby nemusela řešit, zda se tam může napít alkoholu, tedy dostane do sebe „prázdné kalorie“, či si něco zobne a pak bude trpět výčitkami svědomí, že necvičila anebo nesplnila správný počet kroků na den. Zbytečně by tak byla podrážděná a bez nálady. Dostala se ale do začarovaného kruhu. „Já cvičim, abych se líbila sobě a okolí, ale nikam radši nejdu, takže mě vlastně nikdo nevidí, s nikým se neseznamuju, nevídám a cvičím si doma, a je to celý k čemu? K ničemu. Jen se odpoutávám od kamarádů, zážitků a letních akcí a pohody.“

Nyní si poprvé v životě vytvarovala postavu a ráda by si tuhle váhu i tyto tvary už nadále udržela. „Ale jsem teď spokojená? Jsem šťastná? Ne úplně.“ Zbytečné „hlídání se“ se totiž podepsalo na jejím zdraví a v tomto ohledu už přestává veškerá legrace. „Naše tělo má být naše priorita, máme být na něj hodný a být vděčný za to, kolik toho pro nás dělá. Tak neblbněme,“ apelovala Mariana na své fanynky. Jak se ukázalo, její slova ťala do živého. Mnoho followeek se prý v minulosti dostalo do dost podobné situace. Současný diktát módy, preferující absurdní štíhlost, podobné pocity navíc jenom podporuje.

VIDEO: Mariana Prachařová: Co práskla na svého bratra Jakuba?

Video
Video se připravuje ...

Mariana Prachařová: Co práskla na svého bratra Jakuba Prachaře? Markéta Reinischová, Aleš Brunclík

„Ježiš, jak mě tohle mrzí…,“ reagovala například herečka Anna Kadeřávková (23), známá coby Rozina z nekonečného seriálu Ulice. „Za mě je na tom nejhorší to uvědomění, že těch pár kil (dolů / nahoru) za tu nabouranou psychiku prostě nestojej. Člověk se trápí a týrá a kvůli čemu? Pěti kilům, kterých si vlastně ani většina lidí nevšimne? Šílenost. Vypadáš super a vypadalas super i předtím,“ ujišťovala ji. A má pravdu: na Marianě jsou výrazné leda tak změny barev vlasů nežli váhové výkyvy… jichž si je patrně vědoma pouze ona sama.

Fotogalerie
69 fotografií