„S Janičkou jsme byly odhodlané jet na Korfu, ona tam jezdí pravidelně a já už také trochu. Ale ona sama ten pobyt zrušila a obě jsme zůstaly v Česku,“ přiznala Janžurová v rozhovoru pro Frekvenci 1.

Její kamarádka a kolegyně Paulová však dovolenou nezrušila jen tak, měla pro to naopak dobrý důvod – v současné situaci ohledně koronaviru nechce riskovat. „Dostaly jsme obrovský strach z toho, co nás tam čeká. Že se někde v letadle nebo na ostrově nakazíme a bude malér. Mám z té nemoci strach,“ dodala oblíbená herečka.

Místo pláže tak volné chvíle stráví na své chalupě. Přitom do Řecka by herečky i nyní vyrazit mohly, země je pro turisty otevřená. Cestující ale musí nejpozději 48 hodin před vstupem do země vyplnit v angličtině či němčině elektronický formulář, v němž se vyplňují informace o turistovi, jeho plánovaném pobytu v Řecku. Uvádí se tam též kontaktní osoby, které musí být informovány v případě onemocnění.

VIDEO: Nestárnoucí Jana Paulová (65) už stihla předsmrtný úklid! Proč se do něj pustila?

Video
Video se připravuje ...

Nestárnoucí Jana Paulová (65) už stihla předsmrtný úklid! Proč se do něj pustila? Markéta Reinischová, Aleš Brunclík

Pro Janu s Ivou by to ale jistě bylo stresující, a tak raději zůstanou v Česku. Ostatně se zdá, že název jejich komedie Sbohem, zůstávám! se jim tak trochu přenesl do života. Alespoň představení snad na letní scéně Kalichu pod Žižkovskou věží ještě odehrají.

Komedie je v programu 22. srpna, Janžurová ještě předtím ale 1. a 3. srpna odehraje představení Veletoč. Bude to pro ni návrat na scénu po dlouhých pěti měsících.

VIDEO: Iva Janžurová: Kolegyním vždycky nadržuju! 

Video
Video se připravuje ...

Iva Janžurová: Kolegyním vždycky nadržuju! Hana Höschlová

Fotogalerie
32 fotografií