Čtvrtek 9. května 2024
Svátek slaví Ctibor, zítra Blažena
Polojasno 18°C

Česká policie z Anglie přepravila 14 mezinárodně hledaných: Putovali rovnou do vězení

Autor: VaB - 
22. července 2020
16:25

Policie přepisuje svou vlastní historii! Díky intenzivní snaze se jim podařilo z ciziny do České republiky dopravit čtrnáct mezinárodně hledaných osob! Všichni putovali po přistání do věznic.

Policie se pochlubila pořádným úlovkem. Díky intenzivní snaze a dobrým kontaktům v zahraničí se policistům z Ředitelství mezinárodní policejní spolupráce a styčnému důstojníkovi v Londýně podařilo zorganizovat největší předání zadržených osob v historii české policie! 

„Vzhledem k současným omezením v letecké dopravě museli policisté ŘMPS vyřešit problém s přepravou většího množství zadržených osob z Velké Británie zpět do ČR. V opačném případě hrozilo, že tyto osoby budou ze zadržení propuštěny,“ uvedl policejní mluvčí David Schön.

Video  Policie z Anglie do Česka přepravila 14 mezinárodně hledaných osob.  - Policie ČR
Video se připravuje ...

K přepravě čtrnácti mezinárodně hledaných osob nakonec posloužil airbus Armády ČR. „Velmi dobrá spolupráce s Armádou ČR a její 24. základnou dopravního letectva v Praze umožnila nasazení vojenského speciálu Airbus A319, jehož paluba znamenala pro čtrnáct uprchlíků cestu zpět do ČR a dále do vězení,“ dodal mluvčí.

„O zajištění bezpečnosti během eskorty se postaralo oddělení doprovodu letadel cizinecké policie, jehož příslušníci jsou speciálně vyškoleni pro zajištění bezpečnosti v leteckých dopravních prostředcích. Každoročně se podílí na desítkách podobných operací, díky kterým se daří hledané osoby vracet zpět před českou justici,“ uzavřel Schön s tím, že ihned po dosednutí speciálu v Praze putovalo všech 14 osob do vězení.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání