Ve Starostrašnické, která vede kolem stanice metra Strašnická a propojuje ulici V Olšinách s Vinohradskou, začátkem června odstartovala rekonstrukce tramvajové trati, která jí vede. Ta potrvá do konce prázdnin. „Kolegyně osobně obešla všechny oprávněné žadatele, rozdala jim leták se základními informacemi, vysvětlila, jak si o dar požádat a průběžně s nimi dále komunikuje,“ vysvětlil Hamrník.

Mluvčí dodal, že po rekonstrukci tramvajové trati plánuje radnice vlastní úpravy oblasti kolem metra Strašnická. „Území projde postupnou proměnou, díky níž získá ucelenou koncepční podobu, stane se vhodným místem pro setkávání lidí a jednou z výkladních skříní desítky,“ uvedl místostarosta pro územní rozvoj Martin Valovič (ODS). Začít by se mělo v roce 2022.

Pražské městské části i magistrát různými způsoby podporují podnikatele, kteří museli kvůli pandemii uzavřít provozovny. Častá forma podpory je sleva či odpuštění nájemného v pronajatých prostorách vlastněných městskými částmi nebo magistrátem. Praha také spustila záruční fond COVID Praha pro záruky výhodných půjček, kam vložila 646 milionů z evropských fondů. Magistrát zřídil program turistických voucherů, které mají podpořit turistický ruch, a restauracím odpustil nájemné za předzahrádky.