Práce provede za 118,5 milionu korun firma Strabag, přičemž stavba je rozdělena na dvě etapy, a to do konce letošního roku v úseku ulic Husitská - Rokycanova, poté po zimní přestávce do konce roku 2021 úsek po Černínovu ulici. Doprava bude zachována jednosměrně směrem do centra, z centra nyní povede objížďka ulicí Prokopova a poté Rokycanovou zpět na Koněvovu. Později bude vše v průběhu stavby upřesňováno, uvedla Technická správa komunikací (TSK). Kromě oprav silnice i chodníků by měly v ulici přibýt přechody či nová autobusová zastávka.

TSK podle místostarosty Prahy 3 Ondřeje Ruta (Zelení) slíbila, že pracovat se bude na směny a také o sobotách. Praha 3 do projektu prosadila dva nové přechody s ostrůvky ve vozovce, a to na křižovatce s Hájkovou ulicí a u nové autobusové zastávky, která vznikne u Lukášovy ulice. Radnici se naopak nepodařilo prosadit vybudování aleje stromů alespoň v části ulice. Kvůli té by se podle Ruta musely přesunout sítě, což by celý projekt výrazně prodražilo. Plán tak počítá jen s několika novými stromy.

Celková rekonstrukce navazuje na předloňskou opravu Husitské mezi Trocnovskou ulicí a Tachovským náměstím, která začala v březnu roku 2018 a krátce po zahájení způsobila dopravní kolaps v okolních ulicích. Tehdejší vedení Prahy 3 kvůli tomu kritizovalo postup TSK a magistrátu. Bývalá primátorka Adriana Krnáčová (ANO) v souvislosti s dopravními potížemi prohlásila, že Pražané jsou ohledně dopravy „zpovykaní“, za což se posléze omluvila.

Fotogalerie
23 fotografií