Kolem herce začala kroužit už v roce 2010. To režiséru Drhovi objevili rakovinu dutiny ústní. Musel podstoupit náročnou léčbu, která ho stála půlku obličeje. Přestože měl zohyzděnou tvář, uzavřel s ním registrované partnerství Filip Rajmont (39) ze seriálu Ulice, díky němu Drha potom mohl žít plnohodnotným životem dalších sedm let.

Pomeje bral Drhu, který Jirkovi dal hlavní roli ve snímku Muka obraznosti, za svého druhého otce. Na režisérově pohřbu se také neubránil statný Pomeje slzám, a když ještě zcela zdravý Jirka opouštěl krematorium, procedil mezi zuby: „Na tu svini snad všichni chcípneme.“

VIDEO: Poslední rozhovor Jiřího Pomeje (†54) v Blesku: Můj život byl jeden velký mejdan.

Video
Video se připravuje ...

Poslední rozhovor Jiřího Pomeje (†54) v Blesku: Můj život byl jeden velký mejdan. redakce Blesk TV

Pár měsíců nato Jiřímu diagnostikovali rakovinu hrtanu, se kterou statečně bojoval tři roky a v posledních měsících mu byl v jeho těžkém boji největší oporou tatínek Jiří Pomeje st. Když bylo herci nejhůř a měl před sebou už jen pár dní života, rakovinu hrtanu našli i jeho otci. „To člověk nevymyslí. U starého pána ta bestie začala řádit na jazyku. Byl to ale formát, protože o tom Jirkovi neřekl ani slovo. Nechtěl, aby se ještě víc trápil,“ svěřil Jiřího nejlepší kamarád a filmový producent Pavel Pásek (53). Pomeje starší dokázal zákeřné nemoci po synově smrti vzdorovat pouze rok a odešel letos 7. dubna.

VIDEO: 2. část zpovědi Jiřího Pomeje o rakovině: Jaký měla vliv na jeho manželství?

Video
Video se připravuje ...

2. část zpovědi Jiřího Pomeje o rakovině: Jaký měla vliv na jeho manželství? redakce Blesk TV

A aby toho nebylo málo, tak v únoru 2020, přesně rok po smrti Jiřího, onemocněla rakovinou prsou jeho první manželka Michaela Kuklová. Žena, kterou nikdy nepřestal milovat, jelikož život s ní považoval za svou největší výhru a rozchod za svou největší prohru. I když musí obětovat svá ňadra, statečně s rakovinou bojuje.

VIDEO: Andrea Pomeje o rozchodu se svalovcem: Musím k psychologovi! Takhle to dál nejde.

Video
Video se připravuje ...

Andrea Pomeje o rozchodu se svalovcem: Musím k psychologovi! Takhle to dál nejde. Markéta Reinischová, Lukáš Červený, instagram

Fotogalerie
127 fotografií