K policejní honičce došlo ve čtvrtek dvě hodiny po půlnoci. Motorkáře policisté začali pronásledovat poté, co hlídce nezastavil k provedení běžné silniční kontroly. Vysokou rychlostí ujížděl po Jižní spojce směrem k Barrandovskému mostu a na opakované výzvy k zastavení nereagoval. 

 

Nakonec ho hlídka dohonila v ulici V Korytech. Na sjezdu tam musel brudce brzdit a sesednout ze stroje, aby nenaboural do ostrůvku. „Mezitím ho policisté dostihli. Muž se však nevzdal a chtěl v jízdě pokračovat. Po nasednutí však silný stroj nezvládl, narazil do boku policejního vozu a poté do svodidel,” uvedl policejní mluvčí Jan Rybanský. Pak se snažil utéct. I to ale bylo marné a poté, co ho policisté zadrželi, skončil v poutech.

Pervitina a marihuana

„Na místě provedená dechová zkouška byla negativní, test na drogy však detekoval marihuanu a pervitin. Čtyřiadvacetiletý muž se bude zodpovídat z podezření ze spáchání trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, za což mu hrozí až několikaletý trest odnětí svobody,” dodal Rybanský.

Video
Video se připravuje ...

Zfetovaného motorkách zadrželi pražští policisté. Policie ČR

Fotogalerie
3 fotografie