Policisté měli v neděli 29. března po půl sedmé večer o „zábavu“ postaráno. V Českobrodské ulici v Praze 9 si totiž všimli auta značky Opel, které bylo v databázi zaneseno jako kradené. „Policisté měli důvodnou obavu, že by řidič vozidla mohl ujíždět a z tohoto důvodu si na místo zavolali posily. V momentě, kdy se na policejním autě rozsvítily modré majáky s nápisem STOP, se situace během několika okamžiků změnila v dramatickou honičku,“ popsala policejní mluvčí Violeta Siřišťová.

Řidič dupl na plyn a hnal se ulicemi hlava nehlava - porušil přitom hned několik předpisů a vážně ohrozil ostatní účastníky silničního provozu! Hnal se takhle několik kilometrů po Jižní spojce, odkud se pak rozhodl sjet na Chlumeckou ulici. V zatáčce ale nezvládl řízení a napálil to do svodidel. „Po nehodě se řidič snažil před policisty utéct, ti ho však dostihli a za použití donucovacích prostředků zpacifikovali,“ dodala Siřišťová.

Policisté záhy zjistili, že muž není žádný svatoušek. Nikdy neměl řidičák a v minulosti už byl odsouzen za násilnou trestnou činnost! „Test na přítomnost omamných a psychotropních látek byl pozitivní. Vozidlo, kterým muž ujížděl, bylo odcizeno 23. března v Praze 4,“ uvedla mluvčí. Gauner je teď obviněn z krádeže, hrozí mu osm let v base. 

Video
Video se připravuje ...

Policisté v Praze 9 stíhali řidiče v kradeném autě. Byl pod vlivem drog a neměl řidičák. Policie České republiky

Fotogalerie
8 fotografií