Hned tři tragédie se v posledním půlroce odehrály na studentských kolejích Kajetánka v Radimově ulici v Praze 6, která ubytovává například mediky či právníky z Univerzity Karlovy. Ve čtvrtek po pádu z budovy zemřela 27letá žena, nedlouho před ní 20letá medička i mladý cizinec.

Smrt lidí, kteří měli život před sebou, pořádně zamávala i s vedoucí koleje. Pod článkem na facebooku nechala všem studentům, kteří se na kolejích ubytovávají a jimž podle svých slov říká „moje děti“, vzkaz plný emocí. „Myslím, že si můžu dovolit o sobě tvrdit, že jsem fajn ženská. Prosím vás všechny, máte-li problém, přijďte za mnou. Všechno se dá řešit a věřte, že já to řešení najdu,“ napsala. 

„Neblázněte už!“

„Jste mladí a to, co je pro vás neřešitelné, já už jsem dávno prožila. Tak neblázněte už!“ vyzývá všechny své ovečky. „Ráda se vám budu kdykoliv věnovat, ráda vás vyslechnu a najdeme řešení. V životě vás všechny čekají spousty krásných momentů, tak si je prožijte. I když budou i těžké chvíle, dá se to zvládnout,“ dodává a nabádá studenty, aby mysleli i na rodiče a na všechny, kteří je mají rádi. „Tam patřím i já a celý kolektiv zaměstnanců. Tak už nám neubližujte a konec té hrůzy, prosím. Děkuji a mám vás všechny opravdu ráda,“ přidala na konec a uvedla i své telefonní číslo, aby se jí kdokoliv, kdo bude mít nějaké trápení, mohl kdykoliv ozvat.

To, že je vedoucí koleje ochotná a obětavá, potvrzují studenti pod jejím příspěvkem. „Konkrétně s paní vedoucí se dá domluvit prakticky všechno a byla ke každému vstřícná a ochotná,“ líčí Denny. 

Tři mrtví za půl roku

27letá žena zemřela ve čtvrtek kolem šesté ráno poté, co se zřítila z okna jednoho z vyšších pater. „Žena měla následkem pádu zranění neslučitelná se životem, a proto na místo přijel i koroner,“ řekla Blesk.cz mluvčí pražských záchranářů Jana Poštová. Podle policie šlo nejspíš o nešťastnou náhodu.

Další mladá žena zemřela letos 30. ledna, ve zkouškovém období. 20letá medička Tereza se zřítila ze 12. patra, nejspíš z okna kuchyňky, a na místě zemřela i přes okamžitou pomoc svědků. Podle policistů nejspíš nedošlo k cizímu zavinění. Terezina zoufalá maminka několik dní po její smrti vyvěsila na dveře kolejí vzkaz, aby se kdokoliv, kdo dívku večer či noc před jejím skonem viděl, ozval na telefonní číslo policie. 

Ještě předtím, 30. října 2019, zemřel na kolejích mladý cizinec. „Policie věc vyšetřovala, došla k závěru, že se v této věci jedná o sebevraždu,“ řekla Blesk.cz už dříve policejní mluvčí Lucie Drábková.

Fotogalerie
58 fotografií