Hlídka strážníků si na pochůzce v ulici U Výstaviště v Praze 7 ve středu večer všimla dvou mužů, kteří nemají roušku. „Na upozornění strážníků, že je zakázán pohyb a pobyt osob na všech místech mimo bydliště bez ochranných prostředků dýchacích cest, dvojice reagovala tak, že jde „pouze“ ze svého domu k zaparkovanému vozidlu,“ tvrdí policejní mluvčí Jiřina Ernestová.

Jenomže i u takového krátkého přechodu do svého vozidla, i když se zdá být banální, musí být dodržovaná pravidla. A tak strážníci vyzvali neposlušnou dvojici, aby prokázali svoji totožnost.

Se zlou se potázali

Dvojice své doklady předložila, ale celá situace se neobešla bez vulgárností. „Ty jsi hrozná p...,“ začali slovně napadat strážníky, již se snažili zjednat pořádek. 

Muži nejenže nerespektovali zavedená opatření proti šíření nákazy nového typu koronaviru, ale místo, aby svou chybu přiznali a okamžitě napravili, se začali navážet do těch, kteří se nás snaží chránit!

„Protiprávním jednáním spočívajícím jak v porušení mimořádného opatření, tak ve znevážení úřední osoby při výkonu její pravomoci, se budou zabývat příslušné správní orgány,“ uvádí Ernestová.

Video
Video se připravuje ...

Další občané ignorují pravidla a chodí bez roušky. Při prokázání totožnosti, strážníky vulgárně napadali. Policie ČR

Fotogalerie
6 fotografií