Kromě toho, že odrostlý gel na nehtech působí dost nevzhledně, může být nepříjemný, a dokonce v některých případech i ohrožovat zdraví! Pokud totiž patříte mezi milovníky dlouhých nehtů, nyní můžou dorůst do takové délky, kdy může dojít ke strhnutí celého nehtu...

Co s tím? Gel nůžtičkami z běžné manikúry nikdy neustřihnete. Manikérka Iveta Věchtíková sestavila návod, jak o gelové nehty pečovat!

4 nutné kroky pro dokonale upravené ruce

Jako první musíte zkrátit délku nehtů. Ne nůžkami, ale pilníkem. „Doporučuji zvolit papírový a raději zkrátit více, aby nedošlo k případnému úrazu. Odrostlé nehty jsou totiž k úrazu náchylnější,“ varuje Věchtíková. Je to docela práce...

Jak sundat a upravit gelové nehty.
Autor: David Malík

Pilníkem pak zbruste také vrchní vrstvu gelových nehtů. „Pokud si nejste jisté, jedná se jen o tu výrazně barevnou část. Nebruste ale moc zběsile, nesmíte se dostat pilníkem na svůj přírodní nehet. Hrozilo by pak i těžké poškození nehtu,“ radí manikérka.

Jak sundat a upravit gelové nehty.
Autor: David Malík

Dejte si pozor, abyste při pilování nebrousily také nehet u kůžičky – ten nově narostlý. Sundávejte pilníkem opravdu pouze gel. Takto by měl nehet po »sundání« gelu vypadat.

Jak sundat a upravit gelové nehty.
Autor: David Malík

Nehet zbavený části gelu si přelakujte lakem. „Doporučuji zvolit nějaký třpytkatý, který krásně zakryje nedokonalosti této úpravy,“ doporučuje Věchtíková, která vlastní v Praze kosmetický salon.

Jak sundat a upravit gelové nehty.
Autor: David Malík

Použijte olej a krém

V případě, že jste během pilování prováděli také samotnou manikúru, nezapomeňte pak ošetřit kůžičku u nehtů olejíčkem a nakrémovat si ruce hydratačním krémem.

Dobrá rada zadarmo: Nehty nikdy nestříhejte!

Manikérka Věchtíková nakonec přidala jednu radu na závěr: „Nehty nikdy nestříhejte nůžtičkami. Mohly byste stříhnout, nebo si naštípnout své přírodní lůžko.“

Fotogalerie
5 fotografií