Expřítelkyni mladík terorizoval zprávami a telefonáty od října 2018.  Jen do loňského prosince jí poslal přes tři tisíce esemesek. „Použil 252 různých SIM karet, v desítkách případů ženě i telefonoval a psal maily,“ uvedla policejní mluvčí Dana Ladmanová.

Na vyšší úroveň pak posunul chorobné sledování loni v červnu. „Do vozidla, které vlastní poškozená, umístil sledovací zařízení. Pomocí něho pak zjišťoval polohu vozidla ve 3363 případech,“ popsala Ladmanová.

Sledoval ji v autě

Ani to mu ale nestačilo. „Opakovaně sledoval ženu i v místě bydliště, u zaměstnání, a jezdil za ní ve svém vozidle,“ řekla Ladmanová. Expartnerce měl i vyhrožovat, že jí ublíží. Nešťastnice ale stále doufala, že se s pronásledovatelem normálně domluví.

Od loňského prosince do letošního března pak začal sledovat ženu i v obchodech, snažil se s ní mluvit, a informace mámil i ze známých. Zoufalá žena  nakonec vše oznámila policii. „Muž si převzal od komisaře usnesení o zahájení trestního stíhání z přečinu nebezpečné pronásledování,“ dodala Ladmanová.

VIDEO: Jaké peklo působí svým obětem stalker.

Video
Video se připravuje ...

Lejno ve schránce, nadávky... Peklo kvůli žárlivosti! FTV Prima