Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Na zámku v Poděbradech vypukl požár! Napáchal statisícové škody

Autor: DH - 
18. dubna 2020
10:10

V noci z pátka na sobotu měli středočeští hasiči plné ruce práce. Uprostřed noci museli totiž likvidovat požár, který vypukl na zámku v Poděbradech. Plameny a dým dokonce poničily fasádu chlouby lázeňského městečka.

Hasiči se o požáru, který vypukl v těsné blízkosti zámku, dozvěděli ve 23:25 a na místo vyjely tři hasičské jednotky z Poděbrad, Nymburka a dobrovolníci z obce Velké Zboží.

„Můžu potvrdit, že jsme v noci zasahovali u požáru dřevěné terasy, kde došlo k zahoření. Plameny se podařilo velmi rychle lokalizovat, po zásahu jsme místo ještě prošetřili termokamerou a předali ho správci objektu,“ potvrdil Blesku mluvčí hasičů Petr Svoboda.

Hořet začal podle fotografií z místa dřevěný přístřešek, který byl těsně připevněný k fasádě zámku. Bohužel ani té se plameny a hustý dým nevyhnuly, a proto podle hasičů vznikla na fasádě památky škoda v řádech stovek tisíc korun. Hasiči teď společně s policií musí zjistit, proč objekt vzplanul. „V sobotu ráno na místo vyrazí vyšetřovatel se psem, který je vycvičený na hledání akcelerátorů hoření. Přítomna bude i policie,“ doplnil ještě Svoboda.

Video  Požár na zámku v Poděbradech. Způsobil škodu stovky tisíc korun.  - Čtenář Blesku
Video se připravuje ...

Podle všeho měl plamenem chytnout venkovní bar u terasy, který je součástí podniku Charles. Jak k tomu ale mohlo dojít v době, kdy jsou tyto podniky zavřené, musí zjistit právě až další vyšetřování.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání