„Byly to moc smutné Velikonoce,“ přiznal pro deník Aha! vdovec posmutněle, že letos to bez Evy nebylo ono. „Mívali jsme smažené kuře s bramborovým salátem. Nevařil jsem, samotnému by mi to nechutnalo,“ prozradil, jak trávil svátky.

Není vůbec divu, že mu jeho žena schází, vždyť s ní byl v podstatě do poslední chvíle. Dokonce ji držel v náručí, když 14. března ráno v Domově svatého Karla Boromejského naposledy vydechla. „Myslel jsem, že její odchod zvládnu. Byla už na tom, chudinka, fyzicky moc špatně. Ale stejně mě smutek úplně dusí,“ uvedl Honza, že i když se měl čas rozloučit, na bolest a samotu se připravit nedokázal.

Fotogalerie: Pohřeb Evy Pilarové (†80): Kvůli…
81 fotografií

„Teprve postupně si uvědomuju, co všechno jsme spolu prožili. O to víc mi nyní schází,“ líčí Kolomazník, který byl zpěvaččiným manažerem, ale hlavně její oporou a pravou rukou. Trávil po jejím boku 24 hodin denně a teď je opuštěný. „Chybí mi její vtipné komentáře, kterými se uměla přenést přes nastalé problémy. Třeba teď se mi rozbila pračka, Evička by to jistě nějak shodila, zasmáli bychom se tomu,“  vysvětluje vdovec.

Ten se kvůli současné situaci ohledně koronaviru nemůže ani sejít s přáteli a rozptýlit se, spojení se světem představuje jen telefon. Nepřestává ale komunikovat ani s Pilarovou, jejíž ostatky má totiž v urně doma, než bude možné uspořádat mši na rozloučenou. „Mám ji u křesla, kde sedávám u televize a povídám si s ní. Aspoň tak jsme stále ve spojení. Než se zase sejdeme tam nahoře,“ dodal smutně.

Fotogalerie
108 fotografií