Celníci loni v záři kontrolovali Západní expres jedoucí z Německa přes Domažlice do Prahy. Za jízdy mezi Plzní a Domažlicemi jejich pes označil jako podezřelé mladíkova zavazadla. Ten seděl sám v otevřeném vagónu a kolem něj nebyli jiní cestující.

„V příruční tašce a skořepinovém kufru celníci objevili kokain, marihuanu a pervitin. Šlo o desítky až stovky gramů,“ řekl státní zástupce Josef Vojta. Petr D. měl u sebe i celou mobilní prodejnu drog. „Kromě drog u něho celníci našli ještě malé plastové sáčky, injekční stříkačky a digitální váhu,“ dodal Vojta.

Pes vyčenichal drogy

Petr D. odmítl vypovídat, a to jak v přípravném řízení na policii, tak i dnes u soudu. Na konci líčení jen stroze prohlásil: „Je mi to líto.“

U soudu vypovídal jeden z celníků, kteří u Petra D. drogy v mezinárodním rychlíku objevili. „Prováděli jsme náhodnou kontrolu vlaku se psem. Objevili jsme u něj drogy, marihuanu, pervitin a kokain. Byly tam i malé sáčky na drogy, injekční stříkačky a digitální váha,“ řekl celník Jiří Pivoňka.

Petr D. měl u sebe také 4200 eur, tedy asi 105 tisíc Kč, a zhruba 5500 Kč. „Spontánně se doznal, že zavazadla patří jemu a o penězích tvrdil, že jsou určené ke koupi auta,“ dodal Pivoňka.

Překvapený rozsudkem

Celou dobu hlavního líčení seděl Petr D. na lavici obžalovaných bez jakýchkoliv emocí. Když ale soudce vyřkl trest ročního vězení, vykulil oči a bylo na něm vidět, jak je překvapený. Takový trest nečekal.

„Není sporu o tom, že skutek se stal tak, jak je uvedeno v obžalobě. Ukládání jiného než nepodmíněného trestu by byl trest neakceptovatelný a nespravedlivý,“ řekl soudce Jan Švígler. Rozsudek není pravomocný, Petr D. se na místě odvolal.

VIDEO: Slávek Boura: Obviněn z pašování drog! Hrozí mu až 18 let!

Video
Video se připravuje ...

Slávek Boura: Obviněn z pašování drog! Hrozí mu až 18 let! Petr Macek