„Já jsem zvyklá na to, že tím, že jsem si dovolila svobodu, tak způsobuju lidem bolest, protože člověk, kterej bolí, tak způsobuje bolest dál,“ reagovala zvláštně Helena Houdová přes skype ve videohovoru pro Top Star na to, že lidé pobuřuje její nevšední zážitek o setkání se svým minulým životem, s nímž se před několika dny svěřila na instagramu. Modelka totiž tvrdí, že byla před třemi tisíci lety pralesní šamankou, s níž se za přítomnosti šamana měla během očistného ceremoniálu setkat ve své mysli.

Od té chvíle si mnozí o to silněji kladou otázku, jestli je ezožínka Houdová psychicky v pořádku. Je sice pravda, že nevšední a svobodomyslný způsob života prosazovala a ráda ukazovala už řadu let, ale tohle je pro její fanoušky a širokou veřejnost už trochu silná káva.

I přesto se nebála šířit kontroverzi dál a pro Primu popsat, jak přesně ceremoniál probíhal. Během něj prý užila odvar z liány Banisteriopsis zvaný ayahuasca. „Je to posvátná rostlina, která je medicínská a otevírá vědomí. Říká se, že má v sobě veškeré vědění a tím vlastně promlouvá k nám a pomáhá nám řešit nějaký bloky,“ vysvětlila trochu neurčitě modelka, jak se dostala do stavu, kdy se propojila s vlastním minulým životem. A dodala, že ayahuascu měla už potřetí v životě.

„Já jsem ayahuascu poprvý měla před 18 lety v Kolumbii v džungli. Lokální šaman mě pozval a to byl pro mě masakr, protože tam jsem umřela a v podstatě jsem se propojila se svojí maminkou a babičkou. Podruhý jsem ji měla na Kostarice asi před čtyřmi lety, tam jsem se čistila od znásilňování planety Země a žen,“ popsala biožínka Helena Houdová své nevšední zkušenosti, kdy se prý střetla se smrtí tváří v tvář.

Na účinky ayahuascy má však společnost a zákony jiný názor. Ty totiž například podle věhlasného českého psychiatra Karla Nešpora nejsou zdaleka jen pozitivní a očistné, jak modelka prezentuje. Ve skutečnosti se totiž jedná o drogu! „Je to halucinogen, patří v mezinárodní klasifikaci mezi drogy, o tom není pochyb. Je to hraní si s ohněm... Halucinogeny vyvolávají flashbacky, to znamená, že i rok nebo dva po poslední dávce se může objevit stav, jako kdyby byl člověk pod vlivem té drogy. Někdo může mít horror trip, to znamená, že může mít strašné a úzkostné stavy, které přetrvávají týdny i měsíce po poslední dávce. Když má někdo hodně velkou smůlu, je tam nějaká skrytá duševní nemoc, může se to s ním táhnout i řadu let. Navíc ayahuasca zvyšuje krevní tlak, tepovou frekvenci, takže tam jsou velká rizika ohledně srdce,“ sdělil pro Top Star lékař s tím, že lidé by se rozhodně všem halucinogenním látkám měli bez výjimky vyhýbat. 

VIDEO: Modelka Helena Houdová: Už rok na sobě neměla make-up! A své děti nenechá očkovat!

Video
Video se připravuje ...

Modelka Helena Houdová: Už rok na sobě neměla make-up! A své děti nenechá očkovat! Blesk TV

Fotogalerie
37 fotografií