Už v dubnu se diváci a milovníci napínavých akčňáků s agentem 007 v hlavní roli dočkají. Do kin totiž dorazí již pětadvacátý film v pořadí s názvem Není čas zemřít, a jak bývá dobrým zvykem, krátce předtím tvůrci vypustí do světa ústřední píseň celého snímku. Po Nancy Sinatrové (79) a jejím You Only Live Twice, Paulovi McCartneymu (77) a jeho Live And Let Die, Tině Turnerové (80) a jejím Golden Eye, a Adele (31) s jejím Skyfall převzala štafetu sotva zletilá Billie Eilish.

Hit k poslednímu filmu, v němž se jako uhlazený elegán s povolením zabíjet objeví herec Daniel Craig (51), Billie sama složila a otextovala, s tvorbou a produkcí jí pomohl starší bratr Finneas O'Connell (22). Skladbu nahráli ve svém domácím studiu. A pod orchestrálním aranžmá je podepsaný Hanz Zimmer (62), muž, který stojí za ikonicky známými melodiemi z filmů Gladiátor, Piráti z Karibiku, Šifra mistra Leonarda nebo Pearl Harbor.

Mladinká držitelka všech 4 hlavních cen Grammy (a zároveň nejmladší zpěvačka, které se kdy dostalo té cti nazpívat ústřední písničku k bondovce) předvádí svůj standardní výkon a hit No Time To Die sice není ničím převratně šokujícím či novým, ale ani nudným.

Song, jenž není na youtube ještě ani jediný celý den, už má téměř 5 milionů zhlédnutí a půl milionu lajků (oproti 12 tisíci palců dolů). Jenže reakce na něj se dosti různí.

Zatímco především fanoušci talentované umělkyně jsou bez sebe nadšením a jsou přesvědčeni, že díky této skladbě má již teď v kapse Oscara za nejlepší filmovou písničku, jiní se dodatečně omlouvají Madonně (61) a jejímu Die Another Day, které bylo dlouhou dobu považované za jednu z těch nejslabších titulních písní. „Ta melodie zní jako Skyfall od Adele, nebo se to zdá jenom mně?“ objevuje se také mezi komentáři na youtube kanálu Billie.

VIDEO: Billie Eilish - No Time To Die

 

Fotogalerie
101 fotografií