Série přepadení žen probíhala od prosince loňského roku. Způsob útoků na bezbranné oběti byl vždy stejný a dost zákeřný.  

„Ve všech případech měli k poškozeným přistoupit zezadu a následně z rukou nicnetušících žen vytrhnout kabelku. V jednom případě měli jednu z poškozených zezadu povalit na zem a po krátkém přetahování i s kabelkou utéct,“ uvedla policejní mluvčí Karolína Bělunková.

Přepadli i školačku

Mimořádně zbabělý byl útok na nezletilou holčinu, kterou obrali o mobilní telefon. Opět útočili ve dvou a zezadu.

U všech útoků byla přibližně stejná i doba přepadení. „Tuto trestnou činnost měli provádět v odpoledních hodinách,“ sdělila policistka Bělunková. Cenné věci z kabelek si lupiči nechali, kabelky pak vždy zahodili.

Na svědka vytáhli mačetu

Kromě přepadávání žen se sígři soustředili i na zaparkovaná auta. Vykradli jich celkem sedm. V jednom případě je u toho viděl muž (35), kterému začali vyhrožovat.

„Starší z již obviněných mužů měl muži hrozit újmou na zdraví, přičemž svá slova umocnil v ruce držící sečnou zbraní,“ dodala Karolína Bělunková.

Loupežné nájezdy obou zákeřných mladíků policie již ukončila. Byli dopadeni a krátce nato putovali do vazby.

V rámci série loupeží naštěstí nikoho nezranili, jimi způsobená škoda se vyšplhala až na 24 tisíc korun. Oběma lupičům hrozí až 10 let vězení.

VIDEO: Hanebný zloděj se neštítil v Ostravě přepadnout starou ženu (73) a sebrat jí kabelku.