S pistolí v ruce přepadli od poloviny prosince v Praze hned šest benzínek! Naposledy loupili na čerpací stanici v Malešické. Tam nejdřív obrali obsluhu o peníze a pak ve vedlejší ulici ukradli auto, kterým z místa činu zmizeli. Dlouho pak ale na svobodě nezůstali - v sobotu odpoledne je zadržela zásahovka v bytě v Praze 5. Našla u nich pistoli i další věci související s trestnou činností. 

Takhle policisté zločince zadrželi:

Video
Video se připravuje ...

Takhle policisté zadrželi dva cizince, kteří od poloviny prosince přepadli v Praze šest čerpacích stanic. Policie České republiky

Policisté teď pátrají po důležitém svědkovi, který by do případu mohl vnést cenné informace. „Jedná se o řidiče černé Škody Superb kombi, coby partnerského řidiče společnosti Bolt, která zprostředkovává přepravu osob,“ popsal policejní mluvčí Jan Rybanský.

Právě jeho si totiž teď už zadržení zločinci objednali 25. prosince kolem půl desáté ráno. „Řidič dvojici naložil několik minut od objednání v oblasti Prahy 5 ulic Seydlerova, V Hůrkách, Petržílkova, nebo přilehlém okolí, a dovezl je do ulice Prokopových, kde kolem desáté hodiny zastavil,“ uvedl mluvčí.

Přepadení čerpací stanice v Radlické:

Video
Video se připravuje ...

Policie hledá řidiče, který pachatele přepadení benzinek nevědomky zavezl na místo činu. Policie České republiky

Jeden z nich pak vystoupil a vstoupil do dveří benzínky v Radlické ulici. „Vyčkal, až odejde poslední zákazník, a ihned poté namířil na zaměstnankyni krátkou střelnou zbraň. Vlezl za prodejní pult, kde vzal z pokladny finanční hotovost a také kovový trezorek“ popsal další z loupeží mluvčí. Pak se jako by nic vrátil zpět k čekajícímu autu. „Nic netušící řidič pak přibližně po deseti minutách čekání odvezl dvojici mužů směrem na Smíchov, a to přes ulici Řeporyjská a Karlštejnská,“ upřesnil detaily cesty Rybanský.

Policisté žádají řidiče, aby se přihlásil na policejní služebnu nebo na linku 158. Zároveň policisté žádají kohokoliv, kdo by mohl k vyhledání řidiče přispět, aby se též ozval na linku 158.

Přepadení benzínky v Malešické ulici z 9. ledna:

Video
Video se připravuje ...

Takhle lupiči přepadli benzinky v Malešické a ve Veselské ulici v Praze. Policie České republiky

Fotogalerie
49 fotografií