Miroslav Ciblo (72) z Broumova: Mám přezutá kola na octavii

Trhák Blesku hraje Miroslav Ciblo (72) z Broumova už od samého počátku. Ostatně Blesk kupuje od roku 1992, kdy začal vycházet. „Moc rád čtu aktuální kauzy a problémy lidí ze života,“ říká. Výhru 10 tisíc investoval do svého plechového miláčka. „Octavii jsem dal nové zimní obutí. Koupil jsem si trochu lepší pneumatiky, než bych pořídil bez výhry. Když už jsem ty peníze na to měl…“ prozradil. Už se nemůže dočkat, až odtrhne v pátečním vydání Blesku další Trhák. „Budu zase hrát, jinak bych byl sám proti sobě. A byla by paráda, kdybych zase vyhrál. Jsem důchodce a v dnešní době se prachy hodí každému,“ má jasno.

Růžena Kloučková (83) z Prahy: Užili jsme si večeři s rodinou

Miluje křížovky, sudoku a ráda se zapojuje do soutěží. „Díky výhře jsem mohla vzít rodinu na dobrou večeři. Část peněz jsem si ještě schovala,“ prozradila Růžena Kloučková (83) z Prahy. Už ví, za co zbytek utratí. „V březnu nebo v dubnu bych chtěla jet do lázní. Takže teď vybírám, jestli to bude do Františkových Lázní, kde to mám moc ráda, nebo pojedu nově do Jánských Lázní,“ popsala a hned dodala, že s více penězi by si mohla vybrat luxusnější variantu. Opět proto plánuje hrát Trhák Blesku. „Už se těším, až to odstartuje. Tak mě koukejte zase vylosovat,“ rozesmála se.

Marie Štolbová (72) z Chraštic na Příbramsku: Tisícovky naplnily sklep uhlím

Za dva měsíce to bude již 28 let, co Marie Štolbová (72) z Chraštic na Příbramsku objevila Blesk. Kupuje ho od doby, kdy začal vycházet. „Hned jsme si ho s manželem Jaroslavem (†64) zamilovali a on ho chodil pravidelně kupovat. Když před deseti lety zemřel, tak jsem si vaše noviny předplatila,“ popsala. Z výhry se radovala společně s dcerou Jaroslavou a pejskem Maxíkem, plánovaly rekondiční pobyt s jógou. Jenže penízky nakonec utratila za něco jiného. Doslova ji zahřály… „Koupila jsem uhlí. Metrák stojí pět stovek, takže abych měla na celou zimu, ještě jsem si trochu připlatila,“ prozradila. Plány na rekondiční pobyt ze stolu nesmetla. „Stejně pojedu. Jen mám bolavé koleno, tak to musím nějak vymyslet,“ řekla seniorka, která by si na pobyt ráda vydělala díky Trháku. „Budu určitě hrát. Tak třeba zase něco vyhraju,“ doufá Marie Štolbová.

Hana Zachařová (62) z Lukové na Orlickoústecku: Zpříjemnila jsem si lázně

Deset tisícovek, které získala v Denní hře Trháku Blesku, si Hana Zachařová (62) z Lukové na Orlickoústecku užila. „Zlobí mě nohy, tak pojedu do lázní do Karlovy Studánky. Díky výhře si to tam trochu zpříjemním,“ měla jasno loni v říjnu. Za peníze se toho nakonec povedlo mnohem víc. „Kromě lázní jsem se dala trochu do pucu. Zašla jsem ke kadeřnici a na nehty,“ prozradila. Peníze potěšily i jejího manžela. „Rádi spolu chodíme někam posedět, takže jsme vyrazili do Lanškrouna do restaurace na dobrou večeři,“ popsala. Blesk si kupuje od pondělí do soboty, neděli si neumí představit bez Nedělního Blesku. „Až Trhák znovu odstartuje, budu opět hrát. Tentokrát pojede do lázní manžel, takže kdyby se zase podařilo vyhrát, peníze mu věnuju. Budu se těšit, až mi zavoláte, že jsem vyhrála,“ smála se loňská výherkyně.

Jana Tyrpáková (45) z Kácova na Kutnohorsku: Peníze zaplatily hezké Vánoce

Jana Tyrpáková (45) z Kácova na Kutnohorsku kupuje deník Blesk pravidelně. „Nevynechám ani jednu hru, která se v Blesku objeví,“ řekla. A vyplatilo se. Parádní výhru se rozhodla proměnit v bohaté Vánoce a s manželem Milanem (48) oslavit 25. výročí svatby na romantickém wellness pobytu. Jaká byla realita? „Na Vánoce padlo trochu víc peněz, než jsem čekala. Pořád je ale ve hře i ten wellness pobyt. Hned jak bude o něco tepleji, tak s manželem vyrazíme,“ prozradila. I proto rozhodně nezmešká pokračování Trháku. „Vždyť si kupuju Blesk každý den. Jsem na vašich novinách závislá. Kdybych si Blesk nekoupila, byla bych celý den nemožná. Opravdu!“ popsala čtenářka.

Alena Mikešová (62) z Dřevčic u Prahy: 10 tisíc padlo na obutí traktoru

Pravidelná čtenářka Blesku Alena Mikešová (62) z Dřevčic u Prahy nevynechá žádnou hru, a tak u ní loni v říjnu přistálo 10 tisíc korun z Denní hry Trháku. „Potřebujeme nový kotel, takže je to jasné, na co výhru použiju,“ měla tehdy jasno. Jenže než vybrala kotel, bouchla u jejich rodinného traktoru pneumatika. „Nakonec jsme místo kotle kupovali dvě zadní kola. Jedno bylo za deset tisíc,“ popsala žena, která má s manželem malé hospodářství. „Dříve jsme pěstovali brambory, teď máme hlavně obilí pro slepice. No a bez nových kol by manžel nemohl orat,“ říká Alena Mikešová. Peníze na kotel se tak pokusí vyhrát v nadcházejícím kole Trháku.

Fotogalerie
7 fotografií