Rusovlasá teenagerka Harley Birdová, která kreslenému prasátku Peppině propůjčovala svůj hlas v celkem 185 epizodách a za svůj výkon dostala v roce 2011 britskou filmovou cenu BAFTA, řekla deníku The Guardian, že odchází do důchodu.

Přestože jí práce na populárním seriálu dala „nezapomenutelné vzpomínky“ a vydělala si díky Peppě neskutečný balík (za jedinou hodinu nahrávání v roce 2018 inkasovala jeden tisíc liber, což je necelých 30 tisíc korun), uvolnila místo mladší dabérce. Birdová přitom byla v pořadí již třetím hlasem, kterým Peppa od svého vzniku mluvila. Zdaleka ale v roli vydržela nejdéle. 

„Přeji Amelii hodně štěstí v této roli a těším se na zahájení další kapitoly v mém životě,“ vzkázala skrze sociální sítě své nástupkyni půvabná Birdová. Tou se stal devítiletý plavovlasý andílek Amelie Smithová, honosící se stejně zvučným britským přízvukem jako Harley. „Amelie byla vždycky velkým fanouškem show, už od té doby, co byla malá, takže získání titulní role je pro ni splněný sen a je z toho naprosto nadšená,“ prohlásil podle CNN agent nové Peppy. 

Seriál, jenž se v originále jmenuje Peppa Pig, mimochodem BBC původně odmítla produkovat – a on se přitom stal jedním z nejznámějších a nejvýdělečnějších dětských kreslených seriálů. Je v podstatě něčím jako naše večerníčky, pouze s rozdílem, že je celosvětově známý.

Debutoval v roce 2004 a vysílal se v 118 zemích, včetně USA a Číny (kde byl však nakonec zakázán za „propagaci gangsterské subkultury“, ať už to znamená cokoliv, a za jeho otevřeně feministické vyznění). V roce 2011 byl v New Hampshiru otevřen i zábavní park nazvaný Peppa Pig World, a minulý rok dokonce došlo k uvedení alba s písničkami, na kterém se Birdová aktivně podílela. Veselé písničky se prý staly okamžitě virálními.

VIDEO: Znělka seriálu Prasátko Peppa

Fotogalerie
30 fotografií