Ve Třech mušketýrech hraje Peter Pecha mladého Athose, v Muži se železnou maskou se převtělil do jeho starší podoby! Po boku Daniela Hůlky (51), Václava Vydry (64) a Josefa Vojtka (54) se v páteční večer mladý držitel ceny Thálie (za mimořádný jevištní výkon) poprvé objevil na prknech Divadla Broadway v docela jiné roli než jindy. Přestože předchozí představení v tomto kuse Michala Davida (59) ztvárňoval vždy postavu Raoula, syna Athose, kvůli srdečnímu selhání jeho představitele Bohouše Josefa (a časové indispozici obvyklé alternace Petra Koláře) si zahrál Raoulova otce.

„Bude to těžké v tom, že budu muset v této roli o hodně zestárnout, ale o to se určitě postarají maskéři,“ obával se Pecha velké výzvy. Byť má na krku pouhé tři křížky, kostymérky mu nasadily na hlavu šedivou paruku a vizážistky ho nalíčily tak, že pak na pódiu skutečně vypadal podstatně starší. Jak se ovšem říká, nebyl čas ztrácet čas hledáním náhrady, která by věkově více seděla k trojlístku zestárlých mušketýrů – všechna představení Muže se železnou maskou jsou beznadějně vyprodaná.

Pecha však svou premiéru „v nových botách“ zvládl na jedničku a diváci tleskali vestoje. Jen Vojtěch Drahokoupil (24), jenž ten den hrál právě Raoula, mladého nadějného mušketýra, se na jeho proměnu nekoukal zrovna s důvěrou. „Zkus mi říct ‚tati‘,“ dobíral si Pecha pouze o šest let mladšího zpěváka ve svých instastories. „Na to se známe moc dlouho,“ reagoval výbuchem smíchu idol dívčích srdcí Drahokoupil – s nímž mimochodem Pecha alternuje roli Tarzana v Divadle Hybernia.

VIDEO: Muzikálový Rocky míří do chomoutu a jeho snoubenka se svléká! 

Video
Video se připravuje ...

Muzikálový Rocky míří do chomoutu a jeho snoubenka se svléká! David Turek, Lukáš Červený

Fotogalerie
56 fotografií