Když si v roce 2004 Milan Fiala do rádia, kde moderoval, pozval Karla Gotta, tak se ho na rovinu zeptal, zda by mohla jeho kapela v názvu nést jeho jméno. "No dobře, kolego, ale hlavně aby nás tady nebylo mnoho," byla odpověď Mistra, který souhlasil s názvem Karel Gott Cover Band.

Kapela nechyběla ani na slavnostním otevření Gottlandu v roce 2006, kde si společně zazpívali a až do jeho zavření se tady pravidelně každý rok setkávali. "Bylo to velmi příjemné setkání, s Karlem jsme si dlouze povídali a vyprávěli si historky. On byl strašně vtipnej a vzpomínám si, že když jsme jednou v Gottlandu vystupovali, tak jsem mezi písničkami mluvil hlasem Karla, on za mnou po vystoupení přišel a říká: Ano, kolego, zpíváte opravdu skvěle, ale k té mluvě mám poznámku, proč ten chlapík mluví tak směšně. Tím mě úplně odboural," vzpomíná se smíchem v hlase Milan Fiala.

Jejich poslední setkání proběhlo v roce 2018, kdy Gott Fialu pozval na konkurz do muzikálu Čas růží. "Opět jsme se dlouze zapovídali, a to se nelíbilo producentovi, protože jsem prý Karla zdržoval, tak jsem raději odešel," tvrdí zpěvák, který se svou kapelou vystupuje nejenom v Česku, ale je o ně zájem i v Německu nebo Polsku, kde loni byli hvězdou festivalu.

Když 1. října Karel Gott podlehl akutní leukémii, byl Milan velmi smutný. "Vystál jsme si hodinu a půl na Žofíně. Moc bych chtěl poděkovat Ivance, že mě osobně pozvala na smuteční rozloučení v katedrále Sv. Víta," říká muzikant.

VIDEO: Gottův šokující pohled na ženy: Představují si něhu, ale pak chtějí seřezat!

Video
Video patří k placenému obsahu Blesku
Odemknout video

Gottův šokující pohled na ženy: Představují si něhu, ale pak chtějí seřezat! Bohemia Motion Pictures

Fotogalerie
38 fotografií