František zkolaboval kolem loňských Vánoc. Lékaři mu zjistili vážný problém, kdy mu srdce pracuje jen z části a jelikož mu tam nešla krev, voda z ní se vstřebávala do těla. Po vytažení 17 litrů z muzikantova těla bylo rozhodnuto - musí na operaci pod vedením kardiochirurga Jana Pirka (71). 

Původně se hovořilo o trojitém bypassu. „Ale říkal pan profesor, že možná i čtyřnásobný. Mám samozřejmě trošku obavy z toho, že budu otevřenej, ale to každej. Snažím se na to nemyslet,“ přiznal v TopStaru Nedvěd s tím, že už se mu daří i normálně spát.

Zákrok má naplánovaný na začátek března a podařilo se mu zhubnout a omezit kouření. Měl by se také šetřit, ale právě to je kámen úrazu. „Třetího jdu ještě hrát a čtvrtého ráno mě můj chlapec odveze do nemocnice,“ přiznal František, že má ještě den před operací koncert!

„Já prostě svoji práci miluju a radši budu ten večer bavit lidi, než abych seděl doma se sbaleným kufříkem a čekal,“ prozradil. Ostatně asi není divu, že jeho tělo už mu dalo jasný signál zpomalit, když loni odehrál neuvěřitelných 120 koncertů. 

Zdravotní problémy mu ale paradoxně trochu pomohly napravit rodinné vztahy, ozval se mu totiž bratr Jan Nedvěd (73). „Psal mi, že ho tou nemocí trápím, já jsem mu odpověděl, že za to nemůžu. Říkal, že mě navštíví v nemocnici,“ prozradil písničkář, jehož bratra přitom na nepříjemnosti upozornil až deník Blesk.

Je tedy možnost, že by se Nedvědi mohli usmířit a třeba spolu zase někdy vystoupit? „Neříkám, že nikdy. Ta nemoc způsobila, že člověk má trochu jiný náhled,“ dodal pro TopStar František a dal tak naději i fanouškům.

Fotogalerie
37 fotografií