Jak Blesk zjistil, nabídku vystoupit v největší české hale v pražské O₂ areně dostali slavní Nedvědi už několikrát. Tvrdošíjně to ale zamítli. „Ano. Mohli jsme vystoupit v O₂ areně. Věřím, že bychom ji vyprodali i několikrát za sebou, ale naše vztahy jsou takové, že to prostě nejde,“ přiznal Blesku mladší z bratrů František.

Tehdy v roce 1996 Nedvědi na Strahov přilákali na 70 tisíc lidí, a to do té doby dokázaly jen světové hvězdy jako Rolling Stones či Pink Floyd. Pražská O₂ arena, kam se maximálně vejde 16 tisíc lidí, by tedy pro ně byla hračkou, jelikož jejich popularita nikterak neochabla.

„Nejde ani o to spolu vydržet tři hodiny na pódiu, ale komunikovat spolu minimálně už půl roku před tím kvůli přípravám. Tak jako to bylo před Strahovem,“ komentuje František, kterého teď čeká těžká pětihodinová operace srdce v podobě trojitého bypassu.

„Takovou operaci považuji za naprostý zázrak, jako kdybych se znovu narodil,“ pokračuje písničkář, kterému teď srdce po dvojitém selhání pracuje na pouhých 30 procent. A protože podruhé se narodit znamená začít i nový život, František už nevylučuje, že by se s bratrem ještě někdy na pódiu setkal. „Nevylučuji to, ale to je všechno,“ reaguje »chlapácky« Nedvěd.

A protože ani Janovi stále není bratr lhostejný, možná se jejich společného vystoupení opravdu dočkáme. „Samozřejmě že mu budu, až ho budou operovat, držet palce a myslet na něho,“ přiznal Blesku Jan, jehož alfou a omegou je stejně jako pro Františka hudba, bez které by, jak oba svorně tvrdí, umřeli. Proč se tedy nesmířit, nepotěšit fanoušky a nevydělat miliony, které by oběma vystačily i do druhého života?

Nejnavštěvovanější koncerty na Strahově

1. Rolling Stones, 18. 8. 1990 a 5. 8. 1995 – 127 tisíc lidí

2. Pink Floyd, 7. 9. 1994 – 115 tisíc lidí

3. U2, 14. 8. 1997 – 75 tisíc lidí

4. Bratři Nedvědové, 21. 6. 1996 – 70 tisíc lidí

5. Guns N’ Roses, 20. 5. 1992 – 60 tisíc lidí

 

 

Fotogalerie
32 fotografií