Pro hotovostní úvěr se obvykle uchylují lidé, kteří nemají běžný účet, nebo lidé, kteří chtějí peníze uchránit před nenechavci. Jednat se může například o dlužníky v exekuci nebo manžele v rozvodovém řízení. V obou případech je jakákoli příchozí platba na osobní konto přítěží. Jediným řešením, jak si půjčit, pak může být právě úvěr na ruku.

Hotovostní půjčku prodražuje osobní předávání splátek

Získat úvěr v hotovosti je doménou nebankovních společností, pokud tak o něj máte zájem, je nutné zabrouzdat mezi nebankovní půjčky. Rozhodně se ale nenechte názvem zmást. To, že vám někdo poskytne dluh v hotovosti, neznamená, že vyřízení probíhá pouze ústní formou a zapsáním pár osobních údajů do notesu. Ani v tomto případě se půjčka neobejde bez úvěrového účtu, za jehož sjednání a vedení je nutné zaplatit.

Další nemalé poplatky pak vznikají s každou splátkou v hotovosti, kdy je nutné, abyste se dostavili na pobočku a peníze osobně předali zástupci firmy. Některé nebankovní společnosti ale kamennými pobočkami nedisponují, v takovém případě je zapotřebí, aby zaměstnanec každý měsíc dojel osobně domů k dlužníkovi pro splátku. To vše samozřejmě navyšuje náklady firmy, a tudíž i nevýhodnost hotovostní půjčky.

V hotovosti si nepůjčíte sta tisíce s několikaletou dobou splatnosti

Díky tomu, že je online půjčka zřizována a spravována přes internet, ušetříte na poplatcích. Ale to rozhodně není její jediná výhoda. Další pozitivum je půjčená suma. V hotovosti vám sta tisícové částky nikdo neposkytne, většinou se budete muset spokojit s několika tisícovkami nebo dokonce jen se stovkami korun. Online si přitom lze sjednat i několikamilionový dluh.

Obezřetní buďte také u doby splatnosti, ta je obvykle v řádech dnů až týdnů. Roční doba splatnosti, která je typická pro spotřebitelský úvěr, u hotovostní půjčky určitě nebude. Dobře proto zvažte, zda budete mít v tak krátkém časovém limitu na řádné splacení. Jakékoliv zpoždění by se vám nemuselo vyplatit, úroky z prodlení a časté návštěvy zástupce firmy nejsou nic, o co by člověk stál. V neposlední řadě online půjčka vyhrává na plné čáře v pohodlnosti sjednání. Hravě ji vyřídíte z domova.

Ne vždy je půjčka přes internet možná, pokud jsou pro vás peníze na ruku prioritou, dobře zvažte, zda vám bude úvěr ku prospěchu a zda vám naopak finančně ještě více nepřitíží.