„Myslela jsem, že to ustojím, ale nabalovalo se to,“ posteskla si pro Aha! herečka, která dosud o finančních problémech před veřejností mlčela. Ovšem nesplacené půjčky, úvěry i kreditní karty nakonec Veroniku dostaly do takové situace, že musela poprosit o tzv. oddlužení, které jí soud nyní povolil.

Podle dokumentů, které má k dispozici deník Aha!, Gajerová v současnosti dluží 29 různým věřitelům a u některých překročila splatnost dluhů i o šest let. Ona sama nyní přiznala, že se jí kolem krku stáhla dluhová smyčka a má celkem 31 závazků. Jedenáct závazků je již v současné době řešeno exekučně (tři nejstarší exekuce jsou již z roku 2016). Dalších několik závazků je řešeno soudně a pravděpodobně opět skončí exekucí.

Není divu, že představitelce zdravotní sestry Zuzany Pantoflíčkové z Ordinace v růžové zahradě 2 teď není do smíchu. „Ano, snažím se to řešit. Máme s přítelem dohromady čtyři děti a nerada bych se ocitla v situaci, že třeba nebudeme bydlet. Neudělala jsem to schválně,“ říká Gajerová, která navíc byla dlouhé roky matkou samoživitelkou.

„Není to o tom, že bychom žili v luxusu. Nabalovalo se to delší dobu a vlastně se to táhlo od té doby, co odešel Petr,“ svěřila se herečka a dabérka s tím, že krach sedmnáctiletého vztahu s Petrem Kracikem (61) jí nepřidal. Režisér ji totiž před lety opustil kvůli kolegyni Tereze Kostkové (43), s níž se později oženil a má s ní syna. Manželství se jim už ale také rozpadlo.

Kracik jí utekl za Kostkovou

S Veronikou má Kracik dva potomky, dospělého syna Kryštofa (22, na kterého už platit nemusí, ale také dceru Elišku (17). Jak herečka uvádí v návrhu na povolení oddlužení, na dceru přispívá Petr jen šest tisíc korun. Společnou domácnost sdílí navíc dabérka Samanthy ze Sexu ve městě také se synovou přítelkyní a s dvěma dětmi svého současného partnera.

„Vlastním osobní automobil Renault Kangoo, rok výroby 2008, momentálně nepojízdný z důvodu, že nemám dostatek prostředků na potřebnou opravu. Vlastním pouze věci osobního charakteru,“ popisuje neveselou finanční situaci v dokumentu o oddlužení Gajerová, která navíc nemá poslední roky štěstí na roli ve filmu.

Na splácení dluhů tak vydělává v podstatě výhradně hraním v divadle a dabingem. Díky oddlužení ale teď snad konečně přestaly bobtnat obrovské úroky, které jí dělaly ze života peklo.

VIDEO: Veronika Gajerová: Musela jsem v sobě otevřít staré bolesti

Video
Video se připravuje ...

Veronika Gajerová: Musela jsem v sobě otevřít staré bolesti. Adam Balažovič

Fotogalerie
37 fotografií