Bedla patří k jedněm z nejchutnějších hub. Syrová má jemnou houbovou vůni a lahodnou chuť po oříšcích. Připravte bedly na kmíně jako houbové škvarky.
Bedly na kmíně neboli houbové škvarky
Ingredience:
- kloboučky bedel
- sádlo
- kmín
- sůl
Postup:
1. Bedly nakrájejte na kostky nebo na silnější proužky (asi 1 cm).
2. Rozehřejte dostatečné množství sádla, shrňte do něj nakrájené bedly, okmínujte je a za stálého míchání je zprudka smažte, dokud nezmění objem (scvrknou se) a nezezlátnou. Pozor, aby nepustily vodu a nezačaly se dusit ve vlastní šťávě. Při vysoké teplotě se zase bedly mají tendenci rychle spálit.
3. Osmažené škvarky vyndejte děrovanou naběračkou a dejte na papírovou kuchyňskou utěrku, která odsaje přebytečný tuk. Osolte a podávejte s čerstvým chlebem. Můžete je také i se sádlem nalít do uzavíratelné skleničky, uložit do ledničky a používat jako pomazánku.