Bitka sedmatřicetiletého muže a třiatřicetileté ženy z ciziny se uskutečnila včera odpoledne po 15:00. Na místo dorazili strážníci, kteří oba aktéry našli sedět na boční zídce u vstupu do metra. Kolem se válel nepořádek a byla tam i nedopitá lahev tvrdého alkoholu. Žena měla na obličeji viditelné zranění, držela přitom v náručí asi roční dítě.

Členové městské policie dali muži i ženě dýchnout, přístroj pak ukázal výše zmiňované alarmující hodnoty alkoholu v dechu. Kvůli obavám o zdraví dítěte na místo byla povolána záchranka a dorazila i státní policie.

„Muž se v jednu chvíli pokusil opět ženu napadnout a následně i jednoho z přítomných strážníků. Pomocí hmatů a chvatů skončil v poutech. Donucovací prostředky nakonec museli strážníci použít i proti hysterické až agresivní ženě. Ta navíc odmítla zdravotníkům svěřit dítě, které po celou dobu držela v náručí, k preventivnímu vyšetření. Aktivně se bránila a tím ohrožovala zdraví a život miminka,“ uvedla mluvčí pražských strážníků Michaela Peterková.

Cizinec skončil na záchytce, ženu si na místě převzala cizinecká policie. Nezraněné dítě preventivně zdravotníci převezli do nemocnice. Policie se případem dál zabývá.

Video
Video se připravuje ...

Na Florenci proběhla potyčka muže se ženou z ciziny, měli u sebe teprve roční dítě. MP Praha

Fotogalerie
12 fotografií