Po zklamání italského hitmakera kvůli stavu Gotta alespoň zavzpomínal, co všechno s Českým slavíkem prožili. Příběh hitu Muzika je popsán i v právě vycházející publikaci Karel Gott Navždy božský z edice Blesk extra speciál.

Muziku si Karel vypůjčil od Tota v roce 1984 a od té doby se stala nedílnou součástí téměř všech jeho koncertů. A když se Ital o rok později objevil na Intertalentu v Praze, skončil u Gotta na Bertramce. Slavík ho uctil kachnou s knedlíkem a se zelím a dobře vychlazeným plzeňským. Cutugno se zajímal o to, jak Karel nazpíval jeho Muziku. A tak mu ji zpěvák pustil. „K tvé zpěvné kantiléně se hodí daleko víc než ke mně,“ lichotil tehdy Cutugno Gottovi.

Vyznění písně v Karlově podání umocnil ještě český text z pera básníka Pavla Kopty (†57), který ho dokonce několikrát na jeho přání upravoval. „Tak jsem si ho zamiloval, že jsem svým nejbližším svěřil, že tuhle písničku bych chtěl zahrát na pohřbu. Tedy jestli vůbec nějaký mít budu...“ říkal Gott a Cutugno jen nevěřícně kroutil hlavou.

Svá slova ale myslel Slavík naprosto vážně, neboť Toto nebyl jediný, komu Karel svoje přání svěřil. „Pár lidí to ví a jsem moc zvědav, jestli mi vyhoví... A že se to dozvím!“ prohlásil napůl žertem, napůl vážně pro Blesk Karel před deseti lety, v den svých 70. narozenin. A s gustem si tehdy zanotoval: „Já nechci růži na rakev, já nechci pláč, já chci jen zpěv a do hrobu mně dejte píseň a zpívejte mně naposled Ave Maria...“

Toto Cutugno také na Bertramce spřádal plány o společném italském turné s Karlem Gottem. A také mu sliboval, že mu napíše na míru píseň, s níž vyhraje festival v Sanremu. „Carlo, jsi největší hvězda Sanrema příštího desetiletí!“ říkal italský hitmaker nadšeně.

„Naznačoval mi, že tam má skvělé kontakty a že díky nim tenhle
festival určitě vyhraju...“ prozradil zpěvák. „Nic jsem si od toho
nesliboval a dobře jsem udělal. Bylo mi to velmi podezřelé,“ vzpomínal rád Gott. „A měl jsem pravdu! Všechno nakonec dopadlo »po italsku«. Toto z Prahy odjel a už se nikdy neozval,“ dodával Karel se smíchem.

Chcete celou knihu takového čtení? Koupit můžete na online iKiosek – vaší ishop trafice. Objednáte-li dopoledne, máte zítra doma ve schránce.

Kniha Navždy božský je v prodeji za 99 Kč.
Autor: Blesk

VIDEO: Karel Gott - Pretty Woman

Video
Video se připravuje ...

Karel Gott - Pretty Women youtube.com/georgecuthbert

Fotogalerie
119 fotografií